Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är storbråket på svenska gymnasieskolan – elever slåss med stolar

- 05/10/2016, 13:25 -

Efter bråket greps fem personer misstänkta för misshandel och olaga hot. Tre av dem var under 18 år.

I går förmiddag utbröt ett stort slagsmål i kafeterian på Västerviks gymnasium i Kalmar län. Enligt skolans rektor Jörgen Jonsson kan upp mot 30 elever varit inblandade i bråket.

– Vi tillkallade polis som kom begärde förstärkning. Även ambulans fanns på plats, men ingen elev blev allvarligt skadad och behövde åka i väg. Så småningom blev det lugnare, säger han till Nyheter24.


Efter bråket greps fem personer misstänkta för misshandel och olaga hot. Tre av dem var under 18 år.

– Efter förhör släpptes dem under gårdagskvällen. Men en förundersökning pågår fortfarande, säger Ulf Gollungberg, polis i Västervik, till Nyheter24.

Han menar att fallet är svårutrett eftersom flera av personerna är både målsägande och misstänkta på samma gång.

– Om man blir slagen och sedan slår tillbaka är det ju så att man riskerar att bli dömd för misshandel även om man är målsägande. Det brukar vara svårt att driva en utredning då.

Skolan har informerat sin personal, sina elever och deras föräldrar om händelsen. Man kommer även att stänga av flera av de inblandade eleverna.

– Inga beslut är fattade, men så kommer det att bli. Det här är en väldigt allvarlig händelse, säger rektorn Jörgen Jonsson.

Skolan har haft problem tidigare. I våras kom till exempel elever från en annan skola till Västerviks gymnasium och störde.

– Vi hade en säkerhetssamordnare på plats under en längre tid som motade bort eleverna som inte skulle vara här. Nu har vi två ordningsvakter på plats som rör sig på skolan. De är här hela dagarna, och på obestämd tid framåt, säger Jörgen Johansson.

En mobilfilm från bråket sprids nu på sociala medier. På filmen går det att se hur elever bland annat slänger stolar från kafeterian på varandra.

Se filmen högst upp i artikeln.


Läs också om Emma som kom till skolan onykter och misshandlade pappa med en stilettklack, eller om den misstänkta machete-attacken på en annan svensk skola.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du sett slagsmål på din skola?