Hund, Fyrverkerier, Raketer, Nyår
Felicias hund sprang bort på grund av fyrverkerier under nyår - Foto: Bildkälla: Privat

Felicias hund sprang bort på grund av fyrverkerier under nyår

Felicias valp blev så rädd när hon hörde fyrverkerierna att hon sprang bort. På måndagen kom Hulda hem igen efter en stor sökinsats.


17-åriga Felicia Ekesryd fick en inte så rolig början på 2017 när hennes ett och ett halvt år gamla valp Hulda sprang bort på nyårskvällen.

Det var när hennes pappa var ute med familjens två hundar utanför deras hus på Sörböle, Skellefteå som någon plötsligt började smälla raketer i närheten, trots att klockan bara var runt tio på nyårskvällen.

Bildkälla: Privat

Hulda blev då så rädd att hon slet sig ur kopplet och sprang iväg.

– Pappa kunde inte springa efter direkt eftersom han hade med sig vår andra hund också, han behövde lugna henne eftersom hon också blev rädd, berättar Felicia för Nyheter24.

Familjen gick direkt ut och letade efter Hulda, men de lyckades inte hitta henne någonstans.

Hon berättar att familjen känner sig helt trasig och knappt kunnat ta in att det blev ett nytt år. Hon känner sig också uppgiven över att folk smäller raketer så tidigt på nyårsafton.

– Vi tog ut dem vid tio för att vi trodde att det skulle vara lugnt. Jag förstår att folk kan tycka fyrverkerier är fint och så. Men de verkar inte förstå hur många djur de skadar, de tänker bara på sig själva, säger hon.

Den 2 januari 2017 fick Felicia tillbaka Hulda efter att personer på en gymnasieskola i trakten sett hunden och tagit in den.

Läs även:
9 tips till alla med hundar som är rädda för fyrverkerier

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde man få smälla raketer på nyår?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.