Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Felicias hund sprang bort på grund av fyrverkerier under nyår

- 01/01/2017, 17:39 -

Felicias valp blev så rädd när hon hörde fyrverkerierna att hon sprang bort. På måndagen kom Hulda hem igen efter en stor sökinsats.

17-åriga Felicia Ekesryd fick en inte så rolig början på 2017 när hennes ett och ett halvt år gamla valp Hulda sprang bortnyårskvällen.

Det var när hennes pappa var ute med familjens två hundar utanför deras hus på Sörböle, Skellefteå som någon plötsligt började smälla raketer i närheten, trots att klockan bara var runt tio på nyårskvällen.

Bildkälla: Privat

Hulda blev då så rädd att hon slet sig ur kopplet och sprang iväg.

– Pappa kunde inte springa efter direkt eftersom han hade med sig vår andra hund också, han behövde lugna henne eftersom hon också blev rädd, berättar Felicia för Nyheter24.

Familjen gick direkt ut och letade efter Hulda, men de lyckades inte hitta henne någonstans.

Hon berättar att familjen känner sig helt trasig och knappt kunnat ta in att det blev ett nytt år. Hon känner sig också uppgiven över att folk smäller raketer så tidigt på nyårsafton.

– Vi tog ut dem vid tio för att vi trodde att det skulle vara lugnt. Jag förstår att folk kan tycka fyrverkerier är fint och så. Men de verkar inte förstå hur många djur de skadar, de tänker bara på sig själva, säger hon.

Den 2 januari 2017 fick Felicia tillbaka Hulda efter att personer på en gymnasieskola i trakten sett hunden och tagit in den.

Läs även:
9 tips till alla med hundar som är rädda för fyrverkerier

Borde man få smälla raketer på nyår?