Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maskerade personer har skrämt Sverige – men vi kan ha knäckt gåtan

- 30/03/2017, 12:24 -

Folk som har sett de här mystiska personerna som bara står och stirrar har blivit riktigt skrämda. Men – det finns dock en stor hake.

Minns ni clowntrenden där clowner gick ut och skrämde folk? Ett nytt mysterium med mystiska personer är igång igen – men den här gången kanske det finns ett svar.

Den senaste veckan har mystiska skepnader synts till. Flera personer har stått i grupp och bara stirrat gömda bakom huvor och täckta ansikten. Många personer har reagerat med rädsla och i två av de största svenska Facebook-grupperna, Honey & The Bees och Pink Room, fylls kommentarsfälten med skräck.

Kommentarer som "vågar inte kolla på bilderna" och "min första tanke var att clownerna är tillbaks" flödas om varandra.

Flera personer har också hört av sig till Nyheter24 och berättat vad de har sett. Bland annat har de här "skepnaderna" setts till i Sundbyberg och Alvik i Stockholm.

En läsare skriver i ett mejl att hon var ute och sprang när hon fick syn på några skumma och creepy personer som stod vid en kulle i Sundbyberg.

"Jag ställde mig på håll och kollade. De bara stirrade rakt ut. Så sjukt läskiga."

Läsarbild

En annan läsare såg tre obehagliga figurer i Alvik utanför Stockholm.

– De var långa och helt gråklädda. De stod och stirrade i flera minuter. Först fotade massa folk men vissa lämnade sen perrongen för att de var så läskiga och obehagliga, skriver hon i ett mejl till Nyheter24.

Facebook

Mysteriet växer sig större – och en person har även sett en konstiga gestalt i Katrineholm, skriver hon på Facebook.

Och en annan har tydligen också synts till i Mölndal.

– Jag och en kompis gick förbi två ungar i typ 12-årsåldern som stod mitt på trottoaren med luvor på sig och kollade ner i asfalten. De stod blickstilla och det var sjukt obehagligt.

Om de här händelserna har någon koppling får vi inget svar på.

När Nyheter24 kontaktade polisen i Stockholm och Göteborg har de inga uppgifter om det inträffade.

– Det har jag inte hört något om i alla fall. Jag har arbetat de senaste dagarna och i helgen och har inte hört något om det, berättar Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, för Nyheter24.

I Göteborg frågar sig polisen om det ens är brottsligt och att de kanske därför inte har någon information om de "mystiska gestalterna".

Mysteriet växer sig allt större och ser ut inte få ett slutgiltigt svar – tills en oväntad person la upp de här märkliga varelserna på sin Instagram-story i en video. Nämligen MMA-fightern Simon Sköld.

– Var ute på en powerwalk och vad fan är det här för nåt? Nu kommer de hit också, säger MMA-profilen i videon.

Sedan började varelserna att gå närmre och närmre tills de till slut avviker.

Instagram/Simon Sköld

Men någonting verkade lite för märkligt för när Nyheter24 kontaktar Simon Sköld så hänvisar han till sin agent som inte har några ytterligare svar. Hur kan han dessutom ha varit så nära gestalterna – för att sedan inte diskutera det vidare på Instagram?

Tanken föds att det kanske handlar om ett PR-trick för Camilla Läckbergs, (Simons fästmö reds.anm.), kommande bok "Häxan"? Någonting som båda deras agent, Seán Canning, vid Mindmakers PR, förnekar.

Det finns ingen koppling alls?

– Nej, Camillas bok handlar ju om häxor liksom. Jag vet inte vad det där var för äckliga figurer men Camillas bok handlar om något helt annat.

Vi utreder ju det här eftersom det har synts till på flera ställen i Sverige.

– Nej men det har ingenting med Camilla att göra, det kan jag garantera.

Vad bra, då har vi en kommentar på det.

– Men kommer ni... måste ni citera mig på det eller?

Väldigt gärna.

– Ja, alltså jag vill ju helst inte bli citerad. Får jag återkomma till dig om det? Det här har ju ingenting med Camilla att göra, jag förstår inte varför ni blandar in henne.

Men här blir det intressant. Inte bara en, utan två av kontaktpersonerna som skickat bilderna och informationen som vi tidigare berättat om slutar helt plötsligt att svara.

När Nyheter24 söker på en av kontaktpersonernas mejladress på Facebook så dyker en person upp – som är gift med Simon Sköld och Camilla Läckbergs agent Seán Canning.

Även om det inte handlar om just Läckberg så tar ploten inte slut där. Efter att ha googlat runt på den andra personen som tipsat vid namn Anna så finns det en artikel som välkomnar henne till hennes nya praktikplats. Kan ni gissa var?

Mindmakers PR.

Huh. Det verkar som att den här mystiska sagan inte har får ett slut – eller?

Tror du att det är ett PR-trick?