En mamma i Örnsköldsvik ska ha stängt in sin treåring i en bastu vid upprepade tillfällen. (Bilderna är genrebilder)
1 av 4
En mamma i Örnsköldsvik ska ha stängt in sin treåring i en bastu vid upprepade tillfällen. (Bilderna är genrebilder) - Foto: TT/Pixabay
Mamman skrämde även upp barnet med att det skulle finnas spöken i bastun, som inte hade något lyse. (Bilden är en genrebild)
2 av 4
Mamman skrämde även upp barnet med att det skulle finnas spöken i bastun, som inte hade något lyse. (Bilden är en genrebild) - Foto: Pixabay
Barnet uppges i efterhand vara rädd för trånga utrymmen.
3 av 4
Barnet uppges i efterhand vara rädd för trånga utrymmen. - Foto: TT BILD
Nu har mamman dömts i Hovrätten.
4 av 4
Nu har mamman dömts i Hovrätten. - Foto: TT BILD

Mamma låste in sin treåring i mörk bastu flera gånger

Den 36-åriga mamman från Örnsköldsvik erkände att barnet grät och försökte komma ut, samt har fått problem med trånga utrymmen efteråt.


En 36-årig mamma från Örnsköldsvik har blivit åtalad vid Ångermanlands tingsrätt för olaga frihetsberövande och olaga hot mot sitt eget barn.

Som straff för att den då treåriga pojken var bråkig, så stängde mamman in honom i en bastu utan belysning tills han bad om ursäkt.

Själva inlåsningen brukade pågå under två till tre minuter, medan barnet grät och försökte komma ut.

Mamman har dessutom erkänt att hon hade sagt till sitt barn att det fanns spöken i bastun, vilket gjorde honom väldigt rädd för själva utrymmet i sig.

Barnets föräldrar ligger i vårdnadstvist och det var pappan som anmälde mammans agerande till polisen. Enligt pappans vittnesmål ska barnet ha fått problem med trånga utrymmen efter de upprepade hoten och inlåsningarna.

Inlåsningarna ska ha skett vid upprepade tillfällen. Bildkälla: Pixabay (Bilden är en genrebild)

Enligt Dagens Juridik har mamman erkänt att de faktiska händelserna inträffade, men nekar till brott.

Hon uppger att anledningen till att hon utsatte barnet för hoten och inlåsningarna var för att hon ville att barnet skulle lära sig att lyssna på henne. Hon upplevde inte att hon hade något annat sätt att hantera sitt barn på.

Mamman har själv erkänt att barnet blev inlåst under fyra till åtta tillfällen och hotad med inlåsning ungefär lika många gånger.

Enligt tingsrätten var hoten så pass allvarliga att barnet förväntades kunna känna en "allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet".

Kvinnan har nu dömts för olaga hot och olaga frihetsberövande. Hon döms nu i Hovrätten för Nedre Norrland till villkorlig dom och 40 dagsböter à 50 kronor och 10 000 kronor i skadestånd till sitt barn, skriver Dagens Juridik.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om en mamma som filmade när hon slog sin son, för att sedan använda filmen som utpressning mot sin man.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna efter skottlossning

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.