- Foto: TT

Polisen har gripit tre personer i centrala Stockholm – efter attacken

Enligt flera uppgifter har polisen gjort flera tillslag runt om i Stockholm – ett stort mitt i city.


Tre personer har omhändertagits av civilpoliser på Kungsholmen i centrala Stockholm. Bara några hundra meter från där den misstänkte gärningsmannen sitter anhållen, uppger Aftonbladet.

Faksimil Aftonbladet/Polisen


Här kan du se var lastbilen kapades från och var den kraschade:


Tillslaget ska ha skett strax efter klockan 17, men polisen har inga uppgifter om tillslaget.

Enligt Aftonbladet ska polisen ha krossat rutan på en bil och tre personer ska alltså ha frihetsberövats. Enligt uppgifter brottades de ner på marken.

Personen som äger bilen tros ha en starkare koppling till gärningsmannen. Det är ännu oklart om de tre personerna har någon koppling alls till attacken, eller om det bara är bilen som är intressant för polisens utredning.

Enligt Expressen har det varit ytterligare en stor polisinsats i Vårberg utanför Stockholm. Det var från början oklart om det har kopplingar till attacken. Enligt TT kan det röra sig om två personer som gripits eller omhändertagits.

Aftonbladet rapporterar att den misstänkte 39-åringen befann sig i lägenheten bara några timmar innan lastbilsattacken. Lägenheten har alltså kopplingar till gärningsmannen. Det berättar källor med insyn i utredningen för Aftonbladet.

Expressen rapporterar senare att det handlar om totalt sex personer som hämtats till förhör efter två stycken tillslag i Vårberg. Samtliga är, precis som gärningsmannen, uzbekiska medborgare och knyts till lägenheten där 39-åringen befann sig timmar innan attacken.

Enligt uppgift till Nyheter24 bar polisen ut väskor och föremål från en lägenhet i Vårberg. Någonting som även TT fångat på bild:

TT


Där ska insatsstyrkan och polisens tekniker varit på plats. De ska också ha plockat ut saker från en lägenhet.

Polisen vill inte kommentera någon av tillslagen, utan hänvisar till att det är naturligt att polisen jobbar med förhör och gripanden efter sådana händelser.

Se hur människor i sista sekund klarar sig från att bli påkörda av lastbilen:

Läs mer om attacken i Stockholm:

9 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm

Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

Här är bilderna som visar lastbilsattacken i centrala Stockholm

En anhållen för inblandning i attacken i Stockholm – det här vet vi om honom

Så flydde misstänkte terroristen till tunnelbanan efter attacken

Säpo: Mannen har förekommit i utredningar tidigare

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.