En lastbil körde i fredags på människor som gick på Drottninggatan och sedan kraschades fordonet in i Åhléns City i centrala Stockholm.
1 av 3
En lastbil körde i fredags på människor som gick på Drottninggatan och sedan kraschades fordonet in i Åhléns City i centrala Stockholm. - Foto: TT
En kvinna som tog sig in på en uteservering påträffade en skadad pojke.
2 av 3
En kvinna som tog sig in på en uteservering påträffade en skadad pojke. - Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Sexårig pojke slungades in i fönster under attacken i Stockholm

En lastbil körde i fredags på människor som gick på Drottninggatan, och sedan kraschades fordonet in i Åhléns City i centrala Stockholm.


Det var i fredags som hela Sverige skakades av attacken i centrala Stockholm. En lastbil körde på människor som gick på Drottninggatan, och sedan kraschades fordonet in i Åhléns City.

En av personerna som befann sig på Drottninggatan under den fruktansvärda attacken var en kvinna som Sveriges radio var först att prata med. Hon flydde in på en av uteserveringar när lastbilen kom körande på gatan.

– Jag såg en liten pojke som jag tror hade suttit i en vagn, den hade han blivit utkastad ifrån. Han hade åkt in i ett plexiglasfönster vid uteserveringen och satt fast med huvudet, berättar kvinnan som även Expressen har pratat med.

Kvinnan och flera andra på plats gjorde allt de kunde för att hjälpa sexåringen. Pojken blödde mycket från huvudet och ska ha varit fullständigt vettskrämd. Personerna på plats rev ner kläder för att lägga på såret.

Till slut kunde de hitta en av pojkens anhöriga, hans farmor. Kvinnan, som var en av dem som hjälpte sexåringen, har i efterhand fått reda på att han klarade sig. Pojkens farmor ska enligt Sveriges radio fortfarande vårdas på sjukhus.

Fyra döda och 15 skadade

Fyra personer har avlidit efter attacken och 15 personer uppges vara skadade. Tio personer vårdas fortfarande på sjukhus – och fyra av dem uppges vårdas på intensiven.

Tre av de fyra döda är identifierade bekräftade polisen under söndagsmorgonen för SVT och meddelade att de anhöriga har underrättats.

En av de döda var en belgisk medborgare, det har Belgiens utrikesminister Didier Reynders bekräftat på Twitter.

Under lördagskvällen bekräftades det att ett av de fyra dödsoffren i den misstänkta terrorattacken var den 11-åriga flickan som efterlysts på sociala medier.

Se hur människor i sista sekund klarar sig från att bli påkörda av lastbilen:

Läs mer om attacken i Stockholm:

9 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm

Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

Här är bilderna som visar lastbilsattacken i centrala Stockholm

En anhållen för inblandning i attacken i Stockholm – det här vet vi om honom

Så flydde misstänkte terroristen till tunnelbanan efter attacken

Säpo: Mannen har förekommit i utredningar tidigare

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

1 timme sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

1 timme sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

1 timme sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.