Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Facebook vägrade ta bort bilden på påkörda 11-åriga flickan

- 11/04/2017, 16:30 -

Efter terrorattacken i Stockholm sprids bilder på offren i sociala medier men Facebook lät dem vara kvar. Nu har de dock ändrat sig.

Efter fredagens terrorattackDrottninggatan sprids grafiska bilder på dödsoffren på sociala medier. Facebook har kritiserats och bilderna har anmälts, skriver Aftonbladet.

De som har anmälde bilderna på offrens döda kroppar hade först fått som svar från Facebook att bilderna skulle ligga kvar. På bilderna fanns bara en liten ruta som varnade för känsligt innehåll. Tryckte man på "See photo" så kunde man ändå se bilden.

Bildkälla: Facebook

Bland annat fanns bilder på den 11-åriga flicka som dog under fredagen på Facebook. På bilden ligger hon på marken precis efter att ha blivit påkörd av lastbilen.

Aftonbladet pratade med Alexandra Huden som är en av dem som anmält bilder på offren. Hon fick som svar att bilden inte bröt några av Facebooks regler.

– Det har varit så mycket skriverier om att de tar bort bilder på ammande kvinnor och så. Men bilder på dödsoffer bryter tydligen inte mot Facebooks trivselregler, säger hon till Aftonbladet.

Ändrar sig

Men nu har Facebook ändrat sig och i ett mail till Dagens Media berättar de att de nu jobbar för att ta bort bilderna.

"Vi är väldigt chockade och bedrövade över attacken som har utförts i Stockholm. Vi förstår att bilderna är extremt upprörande, och jobbar därför så snabbt som möjligt med att ta bort dem där de publiceras."

Läs också om hunden Oliver som lämnar blommor till attackens femte offer Iggy

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.