Lördag 4 Dec
Stockholm

Säpo: Minst två personer befaras planera terrorattack i Sverige

Dagens Nyheter avslöjar att Säpo bedriver spaning på minst två personer som befaras utföra nytt terrorattentat i Sverige.
Dagens Nyheter avslöjar att Säpo bedriver spaning på minst två personer som befaras utföra nytt terrorattentat i Sverige. Foto: TT

Enligt hemliga dokument planerar minst två personer nya attentat i Sverige. Säpo vägrar kommentera utredningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Säkerhetspolisen befarar att minst två personer är inblandade i en planering av ett nytt terrorattentat i Sverige. Under stort hemlighetsmakeri bedriver Säpo nu en spaning, avslöjar Dagens Nyheter.

TT

I mitten av maj beslutades nya spaningsåtgärder och det rör sig om en utredning som befinner sig i ett väldigt tidigt skede. Själva misstankarna måste därmed stärkas innan en förundersökning kan inladas eller gripanden kan ske.

Dagens Nyheter har sett ett hemligt dokument daterat 19 maj 2017 från Säpo som bedriver spaningen – som är aktiv just nu. I dokumentet står att de intressanta personerna kan "misstänkas för inblandning i planeringen av terrorattentatet". Det har Säpo som juridisk grund för att bedriva undersökningen.

Säkerhetspolisen vill inte, när DN konfronterar dem, kommentera dokumentet eller insatsen.

– Enskilda ärenden eller vår operativa verksamhet är ingenting som Säkerhetspolisen kommenterar. Anledningen är att vi då skulle riskera att förstöra vårt egna operativa arbete, säger Nina Odermalm Schei, presschef vid Säpo, till DN.

Trots den nya upptäckten har inte terrorhotnivån höjts i Sverige.

TT

Sverige skakades 2017 av ett attentat i centrala Stockholm. Läs här om den misstänkte terroristen Rakhmat Akilovs hemliga liv på Facebook.

TV: Här är offren som förlorade sina liv till terrorn i Stockholm

Är du orolig för ett nytt attentat?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela