Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexofredanden, hämndattack och vapen – här är brotten på Liseberg

- 06/06/2017, 09:02 -
Antalet brott har ökat inne på nöjesparken.
1 av 3

Antalet brott har ökat inne på nöjesparken.

TT

Men parken har förhållandevis bra säkerhet, menar polisen och parken själva.
2 av 3

Men parken har förhållandevis bra säkerhet, menar polisen och parken själva.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Inne på spökhotellet Gasten blev en kvinna tafsad på brösten.
3 av 3

Inne på spökhotellet Gasten blev en kvinna tafsad på brösten.

TT NYHETSBYRÅN

Det senaste året har antalet sexuella ofredanden på Liseberg ökat. Bland annat kände en kvinna en främlings finger mellan sina skinkor.

Nöjesparken Liseberg i Göteborg är känd som en av Europas absolut bästa nöjesparker. Det betyder dock inte att parken är problemfri.TT

Det senaste året rapporterades flera sexuella ofredanden inne på nöjesparken. Inne på spökhotellet Gasten ska en okänd man ha tagit en kvinna på brösten och enligt GT är hon inte ensam om att ha blivit sexuellt ofredad i parken. Det visar också de egna rapporterna om antalet anmälda brott på nöjesfältet.

En kvinna anmälde att hon kände en främlings finger mellan hennes skinkor inne på parken.

– Vi har sett en ökad tendens och att fler rapporterar att de utsatts för sexuella ofredanden de senaste åren. Om det beror på att det sker fler eller att fler vågar prata om det kan vi inte säga, säger Annika Risberg, informatör på Liseberg till GT.

Polisen i Göteborg är måna om att personer ska anmäla och de har ingen direkt bild av om det är fler sexofredanden nu än förut. Däremot förs en aktiv dialog mellan polisen och Liseberg för att se till att brotten kan stoppas.

TT

Sexuella ofredanden är inte de enda brotten som skett, enligt polisanmälningarna. Bland annat har en person genomfört en hämndattack efter en påkörning i attraktionen radiobilarna och en person har burit vapen inne på parken. Det vanligaste brottet är dock stölder.

Liseberg själva säger att eftersom det kommer tre miljoner besökare varje år till parken så rör det sig alla typer av människor inne på området – då också kriminella typer.

– Men jag skulle ändå vilja påstå att Liseberg är en förhållandevis trygg plats att vara på om man jämför med ett "vanligt" litet samhälle. Vi har betydligt högre säkerhet, säger Annika Risberg till GT.

Polischefen Anders Börjesson anser att Liseberg gör ett mycket bra jobb när det kommer till säkerhet. Särskilt när det kommer till antalet personer som rör sig på ett sådant litet område.

Lisebergs vd Andreas Andersen håller med och menar att nöjesfältet har mycket mer säkerhetspersonal än exempelvis ett köpcentrum. Samt att det är en väldigt säker miljö på nöjesparken, skriver GT.

Läs också om Lisebergs största projekt någonsin – som redan påbörjats.

TV: Så här kommer det kännas att åka Lisebergs nya attraktion Loke

Känner du dig säker på Liseberg?