Polisens bild hyllas på internet.
1 av 3
Polisens bild hyllas på internet. - Foto: Facebook/Polisen/TT
Bilden föreställer glada studenter som blev lika glada när polisen Linda gick ut för att gratta.
2 av 3
Bilden föreställer glada studenter som blev lika glada när polisen Linda gick ut för att gratta. - Foto: Facebook/Polisen
Över 1 300 reaktioner på Facebook!
3 av 3
Över 1 300 reaktioner på Facebook! - Foto: Facebook/Polisen

Studenterna skrek utanför polishuset – då fick polisen en idé

Bilden på studenterna utanför polishuset i Västerås har blivit hyllad viralt. Bakom succén stor polisen Linda Rosander.


här i studenttider så är det fullt stoj med firande, sjungande och glada studenter runt om i hela Sverige. Några som var på bra humör var ett gäng studenter som gick förbi polisstationen i Västerås. En som hörde studenterna på lång väg var polisen Linda Rosander.

– Jag satt och jobbade och utanför fönstret så hörde jag en massa glädjerop. Så jag gick ut från polisstationen, säger polisen Linda till Nyheter24.

Först trodde de glada studenterna att de skulle bli tillsagda att hålla nere volymen, men så var inte alls fallet. Linda ville bara gratulera de tjoande ungdomarna och ta en bild framför polishuset.

– Då blev de om möjligt ännu gladare och en tjej kramade om mig för att sedan säga: "jag älskar polisen". Glädjen smittade av sig överallt – och det var många som var nyfikna och kollade ut från fönstret. Det hela var väldigt spontant.

De firande studenterna började posera framför polishuset och resultatet blev en kul bild som sedan publicerades på polisen i Västmanlands Facebook-sida. Och även där spreds den härliga energin. Inlägget har i dagsläget över 1 300 reaktioner:

Facebook

Linda tycker att det är viktigt att sprida positiv energi och hon berättar att glädjen verkligen smittade av sig.

– Det har bara varit positiva reaktioner och det är så viktigt att sprida glädje när man har möjligheten, avslutar Linda.

Läs också polisens tips inför studentflaket.

TV: Polisen: Här är 10 saker du aldrig ska säga om du blir stoppad

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Minskad köttproduktion – stänger storslakteri

Statsministern duckar frågor i Bryssel

Nästan alla EU-ledare har svarat på frågor runt pågående toppmöte i Bryssel. Men från Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) är det än så länge tyst, bortsett från ett kort uttalande om EU:s ekonomi på väg in till dagens möte.

FHM: Fler äldre behöver ta covid-spruta

Fler äldre behöver få vaccinet mot covid-19 i april, enligt Folkhälsomyndigheten.

Uppgifter: Hundratals kilo kokain beslagtaget

Flera personer har gripits i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm.

MP: "Fruktansvärd framtidsbild"

Miljöpartiet oroar sig för att högerextrema ska få allt mer makt i EU-parlamentet efter valet. Det är en fruktansvärd framtidsbild de målar upp, säger partiets toppkandidat Alice Bah Kuhnke.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.