Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2045
reaktioner idag

Studenterna skrek utanför polishuset – då fick polisen en idé

Bilden på studenterna utanför polishuset i Västerås har blivit hyllad viralt. Bakom succén stor polisen Linda Rosander.

Polisens bild hyllas på internet.

Bilden föreställer glada studenter som blev lika glada när polisen Linda gick ut för att gratta.

Över 1 300 reaktioner på Facebook!

här i studenttider så är det fullt stoj med firande, sjungande och glada studenter runt om i hela Sverige. Några som var på bra humör var ett gäng studenter som gick förbi polisstationen i Västerås. En som hörde studenterna på lång väg var polisen Linda Rosander.

– Jag satt och jobbade och utanför fönstret så hörde jag en massa glädjerop. Så jag gick ut från polisstationen, säger polisen Linda till Nyheter24.

Först trodde de glada studenterna att de skulle bli tillsagda att hålla nere volymen, men så var inte alls fallet. Linda ville bara gratulera de tjoande ungdomarna och ta en bild framför polishuset.

– Då blev de om möjligt ännu gladare och en tjej kramade om mig för att sedan säga: "jag älskar polisen". Glädjen smittade av sig överallt – och det var många som var nyfikna och kollade ut från fönstret. Det hela var väldigt spontant.

De firande studenterna började posera framför polishuset och resultatet blev en kul bild som sedan publicerades på polisen i Västmanlands Facebook-sida. Och även där spreds den härliga energin. Inlägget har i dagsläget över 1 300 reaktioner:

Facebook

Linda tycker att det är viktigt att sprida positiv energi och hon berättar att glädjen verkligen smittade av sig.

– Det har bara varit positiva reaktioner och det är så viktigt att sprida glädje när man har möjligheten, avslutar Linda.

Läs också polisens tips inför studentflaket.

TV: Polisen: Här är 10 saker du aldrig ska säga om du blir stoppad

Mer:

Nej, den här bilden föreställer inte en svensexa som gått för långt