Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Diana, 15, försvann i söndags – nu erbjuder familjen hittelön

- 15/06/2017, 15:19

15-åriga Diana har varit försvunnen sedan i söndags. Trots flera tips har hon inte hittats.

I söndags, den 11 juni, sågs 15-åriga Diana för sista gången av hennes farmor vid klockan åtta på morgonen i Bergsjön i Göteborg. När hennes mamma Jeanette vaknade vid klockan nio så var Diana inte hemma

Privat

Nu har det gått över fyra dagar och flera tips om var Diana kan befinna sig har kommit in – men hon har fortfarande inte kommit hem.

– Vi har bland annat fått in tips om att hon ska ha befunnit sig på en buss till Lövgärdet. Då var jag på min sjuåriga sons skolavslutning, men jag sa bara "nu rör vi på oss och ta på dig bilbältet" och så åkte vi, säger Jeanette till Nyheter24.

Dianas mamma och släktingar har letat med gator och lykta över nästan hela Göteborg till sent på natten. De har till och med stoppat bussar för att leta efter den försvunna 15-åringen.

Nu har familjen gått ut med att det finns en hittelön till personer som kommer med tips som kan leda till att Diana hittas.

– Min dotter är värd alla pengar i hela världen, men just nu finns det omkring 10 000 kronor. Många blir lite obekväma av pengar, men vi vill att så många som möjligt hjälper till, säger hennes mamma.

Privat

Det finns spår efter Diana. Bland annat finns uppgifter om en mobiltelefon, men polisen har inte enligt Jeanette, följt upp spåren. Överlag tycker mamman att polisen och hjälporganisationer inte prioriterar att hitta hennes dotter.

– Vi har inte fått överdrivet mycket hjälp av polisen. Sen så måste poängteras att vi är från Bergsjön och vi är muslimer. Det känns inte som att vi är en prioriterad grupp, säger Jeanette.

Att polisen skulle nedprioritera 15-åriga Diana håller polisen inte med om.

– Vi gör alltid en bedömning över de tips som kommer in och kan inte åka på precis allt. När organisationer som Missing People delar på Facebook så får vi in extremt mycket tips och vi gör så gott vi kan, säger Torbjörn Edvinsson, gruppchef på försvunnagruppen 1 på poliseenheten för försvunna personer i Storgöteborg, till Nyheter24.

Han poängterar att det är en svår utredning eftersom Diana inte bär på en mobil. När det kommer till den tidigare nämnda telefonen så kan inte polisen minnas att de ska ha varit viktiga i insatsen.

– Det kan ha rört sig om en mobil med kontantkort och vi kan inte tömma en mobil utan misstanke om brott. Vi har just nu en pågående sökinsats och kollegor runt om i landet har bild på henne. Vi följer upp flera spår och tips som vi får in aktivt. Vi vet i nuläget väldigt lite om varför hon ska ha försvunnit, säger Torbjörn Edvinsson.

Hennes mamma vill givetvis ha hem sin dotter så snabbt som möjligt, men poängterar också att Diana lämnat hemmet med vilja.

– Om Diana läser det här, eller om någon annan person som hon är med gör det, så vill jag att ni ska veta att det inte är olagligt. Snälla bara kontakta mig så att jag vet att du lever. Det spelar ingen roll om du så skulle ringa på dolt nummer, avslutar Jeanette.

Diana är 162 centimeter och väger ungefär 65 kilo. Det troligaste är att hon inte bär sjal för tillfället då de flesta som tipsat om henne sagt att hon varit utan. Hennes mamma har bifogat följande bild:

Om du vet mer om försvunna Diana, 15, så kontakta polisen på 114 14 med tips.

Vid klockan 16, idag torsdag, anordnas en sökinsats med hjälp av frivillighetsorgansiationen FIKK. Samlingsplatsen är Zenitgatan 22 i Bergsjön, Göteborg. 


TV: Patrik har varit i försvunnen i tre veckor – så här kan du hjälpa till