Här är bilderna som kan stoppa sexbrotten mot barn. Nu vill Polisen ha din hjälp.
1 av 8
Här är bilderna som kan stoppa sexbrotten mot barn. Nu vill Polisen ha din hjälp. - Foto: TT/Europol
"Det här är en del av pikétröja. Vi letar efter länder och affären denna skulle kunna säljas i. Kanske känner du till vilket märke tröjan har?", skriver Europol.
2 av 8
"Det här är en del av pikétröja. Vi letar efter länder och affären denna skulle kunna säljas i. Kanske känner du till vilket märke tröjan har?", skriver Europol. - Foto: Europol
"Vet du var man kan köpa detta badrumskakel?"
3 av 8
"Vet du var man kan köpa detta badrumskakel?" - Foto: Europol
"Känner du igen smycket?"
4 av 8
"Känner du igen smycket?" - Foto: Europol
"Känner du igen T-shirten?"
5 av 8
"Känner du igen T-shirten?" - Foto: Europol
"Det här är en uppskruvbar karusell-leksak. Känner du igen den?"
6 av 8
"Det här är en uppskruvbar karusell-leksak. Känner du igen den?" - Foto: Europol
"Det här är en scen fotad från ett fönster. Vet du var detta kan komma från? Är byggnaderna i bakgrunden bekanta? Vet du något om byggnadernas design som kan hjälpa oss?"
7 av 8
"Det här är en scen fotad från ett fönster. Vet du var detta kan komma från? Är byggnaderna i bakgrunden bekanta? Vet du något om byggnadernas design som kan hjälpa oss?" - Foto: Europol
"Det här är en shopping-påse. Vet du vilken affär den kommer från?" Det finns fler bilder på Europols hemsida.
8 av 8
"Det här är en shopping-påse. Vet du vilken affär den kommer från?" Det finns fler bilder på Europols hemsida. - Foto: Europol

Känner du igen bilderna? Hjälp polisen stoppa sexbrott mot barn

Känner du igen detaljerna i bilderna? I så fall kan du hjälpa till att stoppa det sexuella utnyttjandet av barn världen över.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det är i kampanjen Stop child abuse – trace an object som Europol släppt en mängd bilder på olika föremål som kan kopplas till sexuellt utnyttjande av barn. Tanken är att detaljer i bilderna kan kopplas till förövarna – och nu vädjar även Polisen i Sverige om din hjälp att spåra de olika föremålen.

"De mest oskyldiga ledtrådarna kan ibland lösa ett brott", skriver Europol, den europeiska polisen, på sin hemsida. Nu har Polisen tagit upp jakten på sin Facebook-sida i hopp om att få så mycket information som möjligt.

− Vi visar beskurna bilder på miljödetaljer, som en schampoflaska eller en gardin, aldrig offren själva. Syftet är att geografiskt kunna fastställa var bilderna är tagna i världen. Det är en fantastisk möjlighet att få hjälp av allmänheten, säger Anders Ahlqvist, kriminalkommissarie på Polisen i ett pressmeddelande.

Europols projekt startade 1 juni och kommer att fortgå i sex månader framåt, och redan nu har Europol fått in över 4000 tips. Så här ser Polisens Facebook-inlägg ut, som publicerades idag och redan delats tusentals gånger.


Samtidigt som flera av tipsen såhär långt ska ha varit hjälpsamma och givit goda resultat skriver Polisen att metoden för att få tag i förövarna kan vara problematisk.

− Risken skulle vara att man varnar en gärningsman. Men de här bilderna kommer från ärenden där man kan misstänka att det pågår övergrepp just nu och där man har uttömt alla möjligheter. Så vi måste göra allt vi kan, säger Anders Ahlqvist i pressmeddelandet.

Polisen och Europol är tacksamma över alla tips de kan få. För att höra av dig går du in på Europols hemsida, klickar på någon av bilderna och väljer sedan "send information".

Så känner du igen något av föremålen i bilderna? Tveka inte på att höra av dig.

Se även: Här fångas en 92-årig pedofil – efter att försökt träffa en 11-årig flicka

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
Vill du se fler liknande kampanjer?
Tack för din röst!