Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldtog och misshandlade sina barn – nu döms föräldrarna

- 18/07/2017, 13:32
En mamma och pappa dömdes för bidragsfusk och grova våldsbrott mot deras sex barn.
1 av 2

En mamma och pappa dömdes för bidragsfusk och grova våldsbrott mot deras sex barn.

TT

Pappan dömdes för våldtäkt.
2 av 2

Pappan dömdes för våldtäkt.

TT

De två föräldrarna dömdes båda för olika form av misshandel och övergrepp i Södertälje.

Två föräldrar i 30-årsåldern har nu dömts till ett år och tre månader, respektive sex och ett halvt år, i fängelse. Mannen dömdes till det kortare straffet för grov fridskränkning. Pappan dömdes för grov fridskränkning, grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt bidragsbrott.

Mellan 2013 och 2016 ska övergreppen ha skett kontinuerligt. Det var i slutet av höstterminen 2015 som en av döttrarna berättade för sin mentor på skolan att hennes föräldrar slog henne med skärp, en varm stekspade och att de brukade nypa henne, skriver Länstidningen Södertälje

Men det visade sig vara mycket värre än så. När socialtjänsten inledde en utredning så kom det fram, av samma dotter, att pappan slog henne när hon bad att få ta av sig sin slöja. Efter ett tag berättade två av flickans bröder mer om övergreppen där pappan bland annat ska ha sparkat en av pojkarna i magen så hårt att denne spytt.

En av döttrarna vittnade sedan om hur pappan våldtagit henne. Syskonen berättade också om hur mamman brukade hetsa pappan mot barnen.

Pappan lurade också till sig 689 841 kronor i bidrag, när pappan dömdes för det brottet hävdade han att han "kunde sätta guldkant på tillvaron", enligt LT

Utöver tid i fängelse så ska föräldrarna betala ett skadestånd på sammanlagt 780 000 kronor till barnen. Föräldrarna har nekat till brotten, men dömdes alltså av tingsrätten.

Samtliga av de sex barnen har blivit tvångsomhändertagna enligt LVU, lagen om vård av unga. 

Läs också om Sherry, 11, som tvingades gifta sig med sin våldtäktsman.

TV: Ung tjej somnade på nattbussen – tros ha blivit våldtagen av tre män