Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lina jobbar som strippa: "Är väldigt upphetsande"

- 29/08/2017, 16:38
Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 3

Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.

Shutterstock/Flickr

Lina arbetar på en strippklubb sedan sex månader tillbaka. (Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra)
2 av 3

Lina arbetar på en strippklubb sedan sex månader tillbaka. (Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra)

TT

Och hon älskar sitt jobb. (Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra)
3 av 3

Och hon älskar sitt jobb. (Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra)

Pixabay

Lina har jobbat på en strippklubb i en större svensk stad i sex månader – och kan nu inte tänka sig att jobba med något annat.

20-åriga Lina flyttade till en större svensk stad från Västerås för ungefär sju månader sedan. Det senaste halvåret har hon jobbat på en strippklubb – ett jobb hon inte skulle vilja byta ut för allt i världen.

– Jag älskar mitt jobb. Jag får ut all bekräftelse jag behöver. Förut var jag den som alltid ville dejta någon, eller ha någon, men sedan jag började jobba har jag inte det behovet längre. Jag har blivit väldigt självständig, berättar Lina för Nyheter24.

Bildkälla: Flickr

Hade aldrig sett en strippstång förut

Att hon hamnade på den yrkesbanan säger hon mest är av en slump. En kväll hade hon blivit tillfrågad om hon ville dansa på en svartklubb, och eftersom striptease var något Lina hade på sin bucketlist tackade hon ja – trots att hon aldrig ens sett en strippstång förut.

Bara någon vecka senare sökte en av Linas väninnor in till klubben där hon arbetar just nu. Lina, som var i behov av pengar efter att ha varit sjukskriven en längre period, kände att det kunde vara en kul idé att prova på yrket även hon.

Efter en kort intervju på klubben fick hon byta om och sedan gå direkt upp på scen inför gästerna.

– Jag var jättenervös, det satt kanske 20 män i lokalen och drack öl, och alla kollade på mig. Jag var helt skakis och klarade inte av att titta på dem. När jag till sist skulle ge en lapdance sade gästen: "Du ser verkligen ut att hata ditt jobb så vi avbryter".

Bildkälla: Flickr

"Män är lätta att manipulera"

Den kommentaren hade nog fått de flesta att inte vilja komma tillbaka till jobbet någonsin mer, men för Lina blev det snarare en motivation. Efter det började hon komma till jobbet två timmar tidigare varje dag för att öva vid strippstången.

Nu, ett halvår senare, kan Lina stången utantill och har även lärt sig en del luftakrobatik. Hennes känsla inför kunderna har också förändrats totalt. Numera gör hon runt 15 till 20 lapdances under en bra arbetskväll.

– Män tänker och analyserar inte saker, bland annat det sexuella, lika mycket som kvinnor. Många kommer hit för att de är ensamma och vill känna sig speciella, och vi får dem att känna så. Då kan en del få för sig att vi kommer ligga med dem för deras skull.

På klubben är det stort fokus på säkerheten för de 30-tal tjejerna som jobbar. Lina berättar att de har både vakter och managers som hjälper dem att känna sig säkra. Det händer dock väldigt sällan att gäster blir aggressiva, hotfulla eller obehagliga, enligt Lina. Själv har hon bara varit med om det en gång på sex månader.

Bildkälla: TT

"Jag betalar mer skatt än de flesta andra"

Idag jobbar Lina så många kvällar i veckan som hon känner för och hennes arbetstider brukar vara mellan klockan 21.00 och sedan framåt sju på morgonen. Vad hon tjänar varje månad får hon däremot inte berätta, men hon säger själv att hon kan klassas som en höginkomsttagare.

– Jag betalar mer skatt än de flesta andra i Sverige, säger hon.

För Lina är det inte bara ett jobb, utan hon berättar att när hon tar hand om sina kunder blir hon själv tänd.

– Det är väldigt upphetsande för mig att känna mig attraktiv, det är svårt att förklara, men ja, jag själv blir upphetsad av det jag gör.

Bildkälla: Pixabay

Familjen är stöttande

När Lina berättade om sitt yrkesval för sina nära och kära fick hon blandade reaktioner, men hennes familj har hela tiden varit väldigt stöttande.

– Jag ringde pappa och berättade och han hade några frågor, så jag svarade på dem och han sa att så länge jag trivs så litar han på mig.

De flesta negativa kommentarer som Lina fått rörande sitt val av yrke har hon faktiskt fått från andra tjejer, vilket hon tycker är väldigt tråkigt. Hon känner att många tjejer verkar vilja få henne att framstå som en korkad och kåt tjej på grund av jobbet.

– Men det är inte alls sant. I och med mitt jobb har jag möjlighet att spara pengar till den juristutbildning jag vill gå. Jag kallar mig feminist för jag tycker att jag är en stark kvinna som gör precis det jag vill och mår bra av.

I videon under kan du se en annan tjej vid namn Jill som dansar poledance på elitnivå, trots att hon är gravid i nionde månaden.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit på en strippklubb?