Lindas mobilskal fastnade under hennes ugnsplåt.
1 av 3
Lindas mobilskal fastnade under hennes ugnsplåt. - Foto: Privat/TT
Det resulterade i något ganska roligt.
2 av 3
Det resulterade i något ganska roligt. - Foto: Privat
Nämligen att hennes mobilskal smälte, vilket orsakade henne lite problem.
3 av 3
Nämligen att hennes mobilskal smälte, vilket orsakade henne lite problem. - Foto: Privat

Lindas miss visar varför du aldrig ska ha mobilskal med magnet

När Linda tog ut ugnsplåten efter 20 minuter så märkte hon att något inte riktigt stämde.


Fyra dagar innan semestern skulle Linda laga mat till sina barn. Som en vana tog hon bort sin telefon från mobilskalet, som är avtagbar med hjälp av magnet. Så hon la telefonen på bordet och sedan la hon ugnsplåten på bordet – och på telefonen.

– Jag visste att jag la plåten på telefonfodralet men tänkte inte så mycket på det. Jag fixade med potatisklyftorna och började göra salladen. Sen kom jag på att potatisen skulle in så jag skjutsade in plåten med i ugnen och fortsatte med resten. Efter 20 minuter tog jag ut plåten och såg att den var väldigt ojämn undertill. Lyfte då på den och insåg vad som satt fast under, säger Linda till Nyheter24.

Under plåten hängde mobilskalet och alla korten var förstörda.

– Jag kände en sån tomhet, det hängde liksom där som en platt fisk. Samma kväll ringde jag banken och skulle beställa ett nytt kort och han jag pratade med frågade om det hade blivit slutet. Nej, sa jag och berättade att jag hade råkat ha det i ugnen. Han skrattade så mycket när han fick höra det, han hade aldrig hört något liknande.

I fyra dagar fick Linda klara sig utan kort, men till slut löste det sig och hon har köpt ett nytt fodral till telefonen. Dock ett det bli ett skal utan magnet den här gången.

– Man borde tänka att skal med magnet fastnar bra speciellt när man är i köket med plåtar och grejer så man inte skjutsar in det i ugnen som jag gjorde, säger Linda och skrattar lite.

TV: Nu märker personer något med iPhone-klockan – har du märkt det?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svenskt nej till mer socialt i EU

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.