Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linnéa Claesons svar till äcklig snubbe blev för grovt för Instagram

- 08/09/2017, 15:59
Linnéa Claeson är känd för att svara äckliga snubbar på bästa möjliga sett.
1 av 3

Linnéa Claeson är känd för att svara äckliga snubbar på bästa möjliga sett.

Instagram/Pixabay

Linnéa Claeson.
2 av 3

Linnéa Claeson.

Facebook

Svar på tal.
3 av 3

Svar på tal.

Instagram

Linnéa Claeson är känd för att svara äckliga snubbar på bästa möjliga sett. Men det här svaret blev för grovt för Instagram.

Linnéa Claeson är handbollsspelaren som numera är känd för att vara en riktig jämställdhetsambassadör. Hon kämpar dagligen mot sexuella trakasserier genom sin Instagram @assholesonline, som nu har 244 000 följare. 

På sin Instagram lägger hon upp skärmdumpar på meddelanden från killar som beter sig som svin mot henne och andra tjejer på internet. Och det är alltid lika klockrent. 

Under gårdagen fick hon, som hon ofta får, en dickpic skickad till sig. Denna gång från en kille som har trakasserat henne under flera år. Hon svarade till slut och undrade om han ville se en bild på hennes "wet pussy". Han svarade ja och då skickade hon en bild på just det. En blöt katt. 

Bildkälla: Instagram

Men det var inte det roliga svaret som var Linnéas tanke med inlägget. Under dagen la hon ut en text som hade en någorlunda olik ton än vad hon brukar dela på sin Instagram. Istället för att, som hon ofta gör, använda humor så var den personlig och allvarlig.

– Jag vill ge en bild av hela spektrat. Jag skämtar mycket men det betyder inte att jag inte är ledsen, arg och kränkt. Jag tycker att det är viktigt att visa allt av det, säger Linnéa till Nyheter24.

I inlägget så ifrågasatte hon Instagram och Facebooks sätt att följa upp de regler de själva satt. Hon berättade om att inlägget hon lagt upp blivit borttagna två gånger utan förklaring samtidigt som när hon själv anmäler personer som skickat exempelvis dickpics så händer ingenting. 

"Detta inlägg togs bort två gånger men anmäler jag hans kukbild, som fan inte var censurerad alls, tas inte den bort. Vill gärna snacka med er Instagram och Facebook om detta, så ring gärna upp mig", skriver hon. 

– Det är väldigt provocerande och jag sitter här och undrar. Jag undrar hur Instagram och Facebook arbetar och om de är öppna för att sammarbeta för att se till att reglerna blir bättre eller för att se över hur de tillämpas. 

Se också videon på Linnéas sista hälsning till "Fredrik och hans grabbar"

Läs också om när Linnéa Claeson mordhotades av män och sedan bjöd in de på middag

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med Linnéa Claeson?