Här klättrar Pontus upp för Eclipse – helt utan säkerhetslina

Pontus bestämde sig för att försöka klättra upp för Gröna Lunds högsta torn på hela 121 meter helt utan säkerhetsutrustning.


Om du är höjdrädd är friklättring garanterat inget för dig. Men Pontus Karlsson, 24, har friklättrat på de flesta av Stockholms mest ikoniska byggnader. 

Friklättring innebär att man tar sig upp för en vägg eller byggnad helt utan utrustning. Ingen säkerhetslina eller något annat. 

– Jag vill visa att en byggnad kan vara så mycket mer än bara vad den är byggd för att göra, till exempel att åka karusell i, säger Pontus till Nyheter24

En av alla klättringar Pontus gjort är upp för det högsta tornet på Gröna Lund, slänggungan Eclipse. Den gången åkte han också fast efter att säkerhetspersonal sett en bild Pontus tog från toppen av tornet. 

Se Pontus otroliga klättring i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det helt galet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Irans president Ebrahim Raisi varnar Israel för ett "smärtsamt svar" om landet vidtar "minsta lilla åtgärd" efter helgens iranska drönar- och robotangrepp mot Israel. Israel säger sig dock fortsatt inställt på att besvara attacken.

Musk vill ta betalt av alla som skriver på X

Elon Musk vill ta betalt av nya användare på sin plattform X. Världens tredje rikaste man har länge fört ett krig mot fejkkonton på X, redan före köpet av sociala medier-jätten då den gick under namnet Twitter.

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Vattnet steg rekordsnabbt och husägare stod handfallna vid sina skadade hus. När de rekordhöga flödena i skånska Kävlingeån svämmade över i slutet av januari ökade Sydvatten tappningen av Vombsjön för att hindra dammbrott – något som pekats ut som en av orsakerna till rekordflödet.

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.