Killen var svinig mot Amanda, 16 – då kontaktade hon hans mamma

- 22/09/2017, 17:22 -

Amanda fick flera meddelanden från killar hon inte kände. Till slut fick hon nog och hörde av sig till en av killarnas mamma.

Att kvinnor får utstå sexuella trakasserier på nätet och i verkligheten är tyvärr inget nytt. Någon som blev trakasserad av ett gäng killar i somras var 16-åriga Amanda

Från ingenstans lade tre fyra killar till henne på Snapchat. Hon tänkte inte mer på det och accepterade deras förfrågningar ovetandes om vad som skulle ske här näst.

– Först skrev en kille och frågade om jag kunde skicka nakenbilder, jag tänkte "vafan" och blockade honom. Men sen skrev en till kille och frågade samma sak, berättar Amanda för Nyheter24

Sedan fick hon ett till meddelande där det stod något i stil med "älskling, skicka nudes". Amanda blev irriterad och skrev att han inte skulle kalla henne för älskling. 

Några minuter senare skickade killen ytterligare ett meddelande där han kallade henne för en "fet liten feminist som blev ledsen när någon frågade om nakenbilder". 

– Jag var så irriterad och blev arg över att ett gäng killar som säkert umgicks med varandra tog sig friheten att göra så. Så jag fick nog och bestämde mig för att höra av mig till en av killarnas mamma, eftersom jag hade sett att andra tidigare gjort så på sociala medier. 


Sagt som gjort. Amanda skrev ett meddelande till en av killarnas mamma som reagerade väldigt starkt och skrev att Amanda hade gjort rätt när hon hörde av sig. 

– Hon blev upprörd och jag tänker att alla föräldrar kanske inte har så bra koll på hur deras söner faktiskt håller på. Så jag skrev att hon kanske ville veta hur hennes son betedde sig och skickade en bild på konversationen. 


Amanda, som blockade killarna på Snapchat, har dock inte fått någon ursäkt från någon av killarna. Hon berättade även att det har hänt förut att killar hört av sig, men då har det varit personer hon känt igen och inte helt okända killar som det var i det här fallet. 

Nyligen publicerade Amanda ett inlägg i en stor Facebook-grupp om händelsen och möttes av många reaktioner.

– Det är så många som säger att vi tjejer ska säga ifrån och be män att sluta, men vi ska inte behöva göra det. Vi tjejer gör redan tillräckligt mycket, vi ska inte behöva skydda oss, klä på oss, ha pepparspray utan det är killarna som ska sluta.

– Vi ska stå upp för oss själva och våga säga till, men att ansvaret ska egentligen inte ligga på oss tjejer, säger Amanda till Nyheter24. 

TV: Polisen varnar för meddelande som sprider sig bland unga på Snapchat

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.