Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

22-åriga Josefins katt blev överkörd – varför stannade ingen?

- 22/09/2017, 21:47 -

I måndags fick Josefin ett fruktansvärt besked – hennes älskade Inga-Lill hade blivit påkörd. Nu uppmanar hon alla bilister att tänka till.

Det var i måndags kväll som 22-åriga Josefin Andreasson gick på sitt nattskift på hemtjänsten i Uddevalla, i tron om att det skulle bli en vanlig kväll på jobbet. Men kort därpå ringde telefonen med ett fruktansvärt besked – hennes älskade katt Inga-Lill hade blivit överkörd.

– Jag ser min katt som mitt barn, så det var fruktansvärt, säger hon till Nyheter24.

Men Josefin blev inte bara ledsen, hon blev också riktigt förbannad. Personen som dödat Inga-Lill hade bara kört vidare, till synes helt utan att bry sig.

– Du märker ju om du kör på en katt. Det känns som att personen inte ens reagerat.

Hon menar att det minsta bilisten kunde gjort är att kliva ur bilen och flytta katten till trottoaren, istället för att bara låta den ligga där. Och chockerande nog hade ingen annan reagerat. Massvis med bilar och fotgängare hade passerat utan att bry sig.

– Jag tycker folk ska vara uppmärksamma om de kör på något. Lever den inte? Flytta in den till kanten då så den inte ligger kvar och blir överkörd 100 gånger till, förklarar Josefin.

Inga-LillVila i frid Inga-Lill. Bildkälla: Privat

Det är i ett upprört inlägg på Facebook som hon delar med sig av sorgen. Bland annat frågar hon sig om bilisten helt saknar mänsklighet – och många håller med och beklagar sorgen.

"Det är inte någon jävla Autobahn där man kan trycka plattan i mattan för att vara skitcool, nästa gång kan det vara ett barn. Det finns verkligen inga ord eller någon handling som kunde göra situationen bättre.", kommenterar en person.

På torsdagen begravdes Inga-Lill på en djurkyrkogård i Uddevalla, och Josefin berättar att det var skönt att få ett avslut. Men förutom sorgen finns en uppmaning kvar.

Är du bilförare? Stanna om du märker att du kört på något, nästa gång kan det vara ditt älskade husdjur det rör sig om.

Se mer: Räddade rådjur – nu hyllas polisen som hjälte

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.