TV4 är i kris efter anklagelserna mot Martin Timell.
1 av 2
TV4 är i kris efter anklagelserna mot Martin Timell. - Foto: TT
TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg lämnas tv-mässan i Cannes och begett sig hemåt till Stockholm för att hantera situationen som ses som en intern kris.
2 av 2
TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg lämnas tv-mässan i Cannes och begett sig hemåt till Stockholm för att hantera situationen som ses som en intern kris. - Foto: TT

TV4 i krismöte efter anklagelserna mot Martin Timell

TV4 är i krisläge efter de många anklagelserna mot Martin Timell från "Äntligen hemma" efter #metoo.


TV4 är i kris efter att anklagelser, som är mer än en, riktats mot "Äntligen hemma" Martin Timell

Hashtagen #metoo har de senaste dagarna exploderat på sociala medier. Den används i samband med att kvinnor berättar om övergrepp och trakasserierna de varit med om. Flera har namngett kända profiler som förövare.

Anklagelserna mot Martin Timell började med att den före detta kollegan Lulu Carter förra veckan gick ut på Instagram och jämförde honom med Harvey Weinstein. Regissören som utsatt ett femtiotal kvinnor i Hollywood för sexuella trakasserier och övergrepp. 

Nu har också bland annat spelexperten på TV4:s "Nyhetsmorgon", Fenjima Manrique, anklagat Martin Timell för att ha tafsat på henne, på sin Instagram. De arbetade tillsammans på programmet "Deal or no deal".

TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg har nu lämnat TV-mässan i Cannes och begett sig hem till Stockholm för att hantera situationen, som ses som en intern kris. 

"Äntligen hemma" ska vara ett program som drar in otroligt mycket pengar. Till Expressen säger kommersiell direktör på Dentsu Aegis, John Aleman att det rör sig om miljoner per program.

– Därutöver tillkommer sponsorer och så kallade integrerade produktlösningar. Men det stora intäktssjoket utgörs av reklamintäkterna.

En av programmets sponsorer är Volkswagen som svarar Expressen i ett mail och säger att anklagelserna är allvarliga. 

"Vi har ett samarbete med det bolag som producerar "Äntligen Hemma", inte med någon enskild person. Det handlar förstås om allvarliga anklagelser som vi tidigare inte haft någon kännedom om. Vi kommer att föra dialogen vidare med produktionsbolaget angående vårt samarbete", skriver Marcus Thomasfolk, Informationschef Volkswagen Sverige."

Det är inte första gången programmet och mer specifikt Martin Timell har fått kritik. Men enligt Anna Rastner, programchef, så har åtgärder tagits sedan 2013 då Lulu Carter slutade. 

Läs också allt som har hänt de senaste dagarna runt Lulu Carter och Cissi Wallin

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Äntligen hemma?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ras för bitcoin

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.