Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Martin Timell tas ur tjänst efter anklagelserna

Nyheter | 19/10/2017 17:08

Martin Timell tas ur tjänst av TV4 efter anklagelser om övergrepp och trakasserier i samband med #metoo kampanjen.

Under veckan har kvinnor gått ut och berättat om övergrepp och sexuella trakasserier de utsatts för under hashtaggen #metoo. Många av förövarna har haft kända namn.

Bland annat Martin Timell har i veckan anklagats för sexuella trakasserier och övergrepp av bland annat före detta kollegan Lulu Carter och tv-profilen Fenjima Manrique.

I ett pressmeddelande uppger kanalen att Martin Timell tas nu ur tjänst av TV4.

– De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för. De motsäger också den information vi hittills fått – att förändringarna som förra året vidtogs inom produktionen gällande arbetsmiljö, kultur och ledarskap har lett till att man kommit till rätta med de missförhållanden som tidigare uppdagats, säger TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Sjöberg säger också att de är viktiga frågor för kanalen och att TV4 tar avstånd från all form av trakasserier och diskriminering.

– Jag vill verkligen också understryka att det här är oerhört viktiga frågor för TV4. Alla människors lika värde, jämlikhet och jämställdhet är centrala delar i våra värderingar, och vi tar starkt avstånd från all form av diskriminering och trakasserier, säger Åsa Sjöberg.

Läs också om kända tv-profilens anklagelser mot Martin Timell

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tittar du på Äntligen hemma?