Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mannen som talar med hundar Cesar Millan kommer till Sverige

- 20/10/2017, 11:12 -

Cesar Millan, mer känd som "Mannen som talar med hundar", eller "The Dog whisperer" kommer till skånska Helsingborg.

Cesar Millan, 48, är kanske en av världens mest kända, uppskattade och mest ifrågasatta hundtränare. Sen det stora genombrottet 2004 har Cesar lärt miljontals människor världen över vad man ska och inte ska göra när man uppfostrar hundar. 

Och nu kommer alltså superstjärnan, mest känd från tv-succén "Mannen som talar med hundar" (The dog whisperer) till Sverige. Och det är skånska Helsingborg som kommer få nöjet att ta emot Millan. 

Det är med turnén Once upon a dog Millan kommer hit. Showen är en underhållningsföreställning där Millan delar med sig av sina visheter. 

Har varit kontroversiell

Men det är inte alla som hyllar Cesar Millan. I Sverige startades 2015 uppropet Bort med Cesar Millan från svensk TV. Initiativtagarna menar att den självlärde Millan är en djurplågare. Detta efter att han använt smärtsamma diciplintekniker och stryphalsband för att tukta hundar. 

"Cesar bestraffar ofta ett oönskat beteende utan att utreda orsaken till det. Att beteendet sedan avtar tar många som bevis på att tekniken är bra, men vad händer med hundens välmående?", skrev initiativtagaren Astrid Söderquist i en debattartikel 2015

Troddes vara död

En av de märkligaste "nyheterna" om Millan kom 2014, när det började gå rykten om att han var död. Det hela gick så långt att Cesar Millan fick gå ut och dementera uppgifterna offentligt. 

Cesar Millan uppträder på Helsingborg Arena 20 april 2018, biljetterna släpps 20 oktober.