Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif GW Persson bjöd våldtäktsanklagade Aftonbladetprofilen på lunch

- 21/10/2017, 18:18 -

Under fredagen bjöd Leif GW Persson Aftonbladetprofilen, som under #metoo-kampanjen blivit anklagad för flera våldtäkter, på lunch.

Kampanjen #metoo har under veckan sprängt sociala medier. Kvinnor har gått ut och berättat om övergrepp och sexuella trakasserier de varit med om.

En anställd på Aftonbladet har av flera kvinnor blivit anklagad för våldtäkt. Bland annat av programledaren Cissi Wallin, läs mer om det här. Aftonbladet har startat en internutredning och den anställde har tagit en "timeout". 

Under gårdagen la Aftonbladetprofilen som blivit anklagad för flera våldtäkter under kampanjen #metoo upp en bild på sociala medier på Leif GW Persson och skrev att han bjudit honom på lunch med texten: 

"Leif GW bjöd mig på "lunch" idag, han tyckte jag haft det lite stökigt. Fin rar snubbe" 

Under dagen har bland annat Instagramkontot 1337likes, som Tora Rydelius ligger bakom, lagt ut bilden och kritiserat GW med orden: "Både Timell och " " kör martyrrollen". 

Till Nyheter24 säger Leif GW Persson att han inte vill diskutera sitt privatliv och att han har rätt att äta lunch med vem han vill. 

– Jag var på lunch med honom igår. Uppriktigt sagt så diskuterar inte jag mitt privatliv i media och ser jag att du citerar mig så kommer jag bli riktigt sur. Man måste få träffa människor privat utan att det blir någon angelägenhet för dig, säger GW och lägger på luren. 

Se också videon där Linnéa ryter till mot sexförövare 

Läs också om vad Zara Larsson säger om #metoo

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt utvecklingen av #metoo?