Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt jätteras för Sahlin

Nyheter | 08/04/2009 08:59

Fredrik Reinfeldt åtnjuter mer än dubbelt så stort förtroende som s-ledaren.

På fredagen störtade Mona Sahlin ännu en lång sträcka utför förtroendebacken. I dag åtnjuter Fredrik Reinfeldt mer än dubbelt så stort förtroende som s-ledaren i väljarkåren. Det visar Aftonbladets senaste mätning.

Sahlin rasar med nio procentenheter och bara 27 procent av svenskarna har stort eller mycket stort förtroende för henne. Siffran för statsministern är 60 procent, en ökning med sex procentenheter.

Bara för Lars Ohly har väljarna mindre förtroende än för Sahlin. V-ledaren hamnar i botten och får 20 procent, också det ett ras med fem procentenheter. Däremot går det bättre för de gröna språkrören. De ökar till och med sitt förtroendekapital med en procentenhet till 36 procent och ligger därmed tvåa bland partiledarna.

Men för resten av dessa går det alltså utför. Maud Olofsson backar med fem procentenheter till 34, Jan Björklund med en till 29 och Göran Hägglund med lika mycket till 28 procent.

Sifo, som genomför mätningarna, telefonintervjuade mellan den 31 mars och 6 april, det vill säga mitt under AMF-debatten, 972 svenskar över 18 år om deras förtroende för partiledarna.

Skrivet av: