Tisdag 19 Okt
Stockholm

Tova Mobergs vänners vädjan om ex-pojkvännen: "Ta hjälp"

I förundersökningen finns samlat bevis mot ex-pojkvännen som är åtalad för mordet på Tova Moberg. Bland annat skärmdumpar från konversationer mellan Tova och hennes vänner. Där uttrycker de sin oro.
1 av 13
Nu åtalas Tova Mobergs expojkvän för hennes mord. Foto: Polisen
Vänner uttrycker sin oroa kring Tova Moberg och ex-pojkvännen som nu sitter åtalad för mord.
2 av 13
I förundersökningen i Tova Moberg-fallet finns skärmdumpar från konversationer mellan Tova Moberg och vänner. Foto: Polisen
I förundersökningen finns skärmdumpar på konversationer mellan Tova Moberg och hennes vänner vädjar henne att lämna ex-pojkvännen.
3 av 13
Dessa konversationer är mellan Tova Moberg och hennes vänner innan och efter en 18-års fest. Foto: Polisen
Skärmdumpar från förundersökningen, Tova Moberg-fallet, visar konversationer mellan Tova och hennes vänner. De uttrycker oro.
4 av 13
Ex-pojkvännen förbjöd Tova att gå på vännens födelsedags-fest. Foto: Polisen
I skärmdumpar på konversationer mellan Tova Moberg och vänner används som bevis mot ex-pojkvännen som är åtalad för mord.
5 av 13
Bara månader innan hon hittades mördad. Foto: Polisen
I förundersökningen finns skärmdumpar på konversationer mellan Tova Moberg och hennes vänner vädjar henne att lämna ex-pojkvännen.
6 av 13
Ex-pojkvännen kom och hämtade henne från festen. Sedan hotade han och började bråka med henne. Foto: Polisen
Tova Moberg berättade för sina vänner hur relationen till ex-pojkvännen, som nu är åtalad för mord, såg ut. Vännerna utryckte oro och vädjade henne att lämna honom. Skärmdumpar från deras konversation används i förundersökningen.
7 av 13
Hennes vänner ifrågasätter Tova och ex-pojkvännens relation. Foto: Polisen
Fallet Tova Moberg: Skärmdumpar från konversationer mellan Tova och hennes vänner används som bevis mot ex-pojkvännen som nu åtalas för mord. Vännerna bad henne lämna honom.
8 av 13
"Hur fan kan du vara med någon som han som han på", säger en av vännerna i konversationen. Foto: Polisen
Tova Mobergs vänner bad henne lämna ex-pojkvännen, som nu åtalas för mord, bara månader innan hon mördades. Nu används skärmdumpar från konversationerna som bevis i förundersökningen.
9 av 13
"Ta hjälp Tova" – vänner vädjar Tova att lämna ex-pojkvännen efter festen. Foto: Polisen
I förundersökningen, Tova Moberg-fallet, används skärmdumpar från konversationer mellan Tova och hennes vänner som bevis mot ex-pojkvännen.
10 av 13
"Du har förfan inte ett liv" kommenterar vännen om Tova och ex-pojkvännens relation. Foto: Polisen
Tova Moberg hittades mördad i maj 2017. Nu åtalas ex-pojkvännen och i förundersökningen används skärmdumpar från konversationer mellan Tova och hennes vänner som bevis.
11 av 13
Tova berättar att hon är rädd att bli ensam till sina vänner. Foto: Polisen
I förundersökningen används skärmdumpar mellan Tova Moberg och hennes vänner som bevis i åtalet mot ex-pojkvännen som misstänkts ha mördat henne.
12 av 13
Hon frågar också sina vänner om de är trötta på att höra om relationen mellan henne och hennes ex-pojkvän. Foto: Polisen
Tova Mobergs vänner utryckte oro angående ex-pojkvännen som nu är åtalad för mord. Skärmdumpar från deras konversation återfinns i förundersökningen och används som bevis.
13 av 13
"Klart vi vill vara med dig". Foto: Polisen

I flera år kontrollerade och misshandlades Tova Moberg av sin pojkvän Billy Fagerström, och vännerna befarade att hennes liv var i fara.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tova Moberg, 19 år gammal, försvann 13 maj i år. Några dagar senare hittades hon mördad. 

Nu åtalas den 22-årige expojkvännen Billy Fagerström för mord. Han ska ha slagit henne över 20 gånger i ansiktet med en hammare samtidigt som han använt stryptag.

Bland bevismaterialet som kommit fram under utredningen finns bland annat dagboksanteckningar, bilder på Tovas blåslagna ansikte och armar som hon själv sparat på ett USB-minne under sängen, och chattkonversationer mellan Tova, hennes vänner och 22-åringen.

Skärmdumparna från konversationer mellan Tova Moberg och hennes vänner är innan och efter en 18-års fest som Tova och vännerna gick på.

En fest som hennes ex-pojkvän förbjudit henne att gå på, även om de inte var tillsammans vid tillfället. 

Bildkälla: Polisen

Tova gick på festen men det slutade med att expojkvännen Billy gick dit och hämtade henne. Något hon berättade för sina vänner. 

Bildkälla: Polisen

Tova berättade för vännerna hur han skrivit och frågat vad hon hade gjort, hon hade svarat och sagt att hon var på vännens fest och att expojkvännen då svarat "skojar du eller?!"

De bråkade efter festen och han hade hotat henne. Det berättar hon också för vännerna i gruppchatten och till de svarat vännerna och vädjar henne att lämna honom för gott. 

Bildkälla: Polisen

De vädjar henne att söka hjälp. 

Bildkälla: Polisen

Tova svarar vännen att det inte är så enkelt och ber de att inte tjata. Hon säger att hon planerar att lösa allt och frågar om de tröttnat på situationen mellan henne och expojkvännen ett par dagar senare i samma chatt. 

Bildkälla: Polisen

Meddelanden mellan vännerna skedde bara några månader innan Tova hittades mördad. 

– Se fler skärmdumpar från förundersökningen i bildspelet ovan –

Mordet på Tova: Nya fynd stärker misstankarna mot ex-pojkvännen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om fallet Tova Moberg?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela