Fredag 14 Maj
Stockholm

Fittja-kvinnans egna ord om våldtäktsrättegången

Fem män misstänkta för gruppvåldtäkt i Fittja friades
De fem männen som åtalades för grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt friades i Södertörns tingsrätt 19 december. Foto: Montage Polisen/Shutterstock

Gruppvåldtäkten i Fittja har upprört hela svenska folket. Efter att de åtalade männen släppts så har kritiken ökat. Nu går kvinnan ut och berättar om händelsen.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I augusti 2016 våldtogs en kvinna av ett flertal män i en port i Fittja. Kvinnan skulle köpa droger och blev sedan lurad till en port där flera män väntade på henne. 

De åtalade männen släpptes och svenska folket och tingsrätten har riktat hård kritik mot polisens förundersökning. Nu har kvinnan, i en video för Aftonbladet, berättat om våldtäktsrättegången. 

Här kan du läsa om varför de åtalade släpptes

Hon berättar att hon kände sig korsfäst och att domaren knappt tittade åt henne håll under rättegången. 

– Ju längre i rättegången vi kom, desto mer korsfäst fick domaren mig att känna mig. Mot förövarna, när de kom in, var hon mild och mjuk i tonen och log så trevligt mot dem. När jag kom in tillsammans med min advokat och åklagare så tittade domaren knappt på mig. 

– Jag hoppas verkligen inte att någon kvinna ska uppleva det jag som jag behövt uppleva från rättens sida när man har genomgått något liknande som jag har gått igenom.

Men att hon är glad att hon hade stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz, känd för att stå upp för kvinnor i utsatta för våld och våldtäkt, vid sin sida. 

– Jag fick så oerhört stöd mycket stöd och hjälp från min advokat, Elisabeth Massi Fritz, hon är verkligen en ängel.

Hon vill också tacka det svenska folket för allt stöd efter att de åtalade släppts. 

– Sedan vill jag tacka det svenska folket för allt stöd, det har betytt så oerhört mycket för mig.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela