Torsdag 13 Maj
Stockholm

Attack mot synagogan i Göteborg

Attack mot synagogan i Göteborg
Oidentifierade personer har kasta brinnande föremål mot synagogan i Göteborg. Foto: Wikipedia/Google maps

Brinnande föremål har kastats mot synagogan i Göteborg. En bil i närheten ska ha fattat eld. Räddningstjänsten ska vara på plats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polis tillkallades till synagogan i Göteborg ikväll efter att ett 20-tal maskerade personen kastat brinnande föremål mot den, enligt en artikel i Expressen. Larmet mottags ikväll klockan 21:10. När räddningstjänsten anlände ska de maskerade männen ha varit borta. Efter att ha undersökt situationen lämnade räddningstjänsten platsen vid cirka 22:30.  

Enligt polis som är kvar på plats handlar det om molotov-cocktails som kastats mot byggnaden. Det ska röra sig om flaskor och bensin, säger polisen till Expressen. Ett flertal judiska ungdomar ska ha befunnit sig inom byggnaden när attacken hände, då de hade anordnat en fest. 

Under attacken ska vakter ha befunnit sig i lokalen och bett ungdomarna att gå ner i källaren. I en intervju med Expressen berättar en av ungdomarnas mamma att alla föräldrar fått sms om att hämta sina barn, då ingen tillåts lämna lokalerna ensamma. 

I nuläget ska polis också vara på plats för att undersöka läget, enligt Expressen. Det rapporterades tidigare om att en bil ska ha satts i brand, men när räddningstjänsten kom till platsen ska det inte ha funnits någon sådan bil. 

Läs även: Nu lämnar Fredrik Virtanen Aftonbladet

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela