Lördag 17 Apr
Stockholm

24–årige Alexandros imponerande hyllning till Eurovision

Eurovision song contest i Lego
Alexandro, 24 från Umeå kanske har gjort den sjukaste hyllningen till Eurovision. Foto: Alexandro Kröger Degerfeldt

Det finns människor som gillar Eurovision, sen så finns det folk som GILLAR Eurovision. Alexandro, 24, från Umeå har återskapat hela Eurovision från 2017 – med Lego.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På lördag är det återigen dags för melodifestivalen att ta Sverige med storm och årets upplaga ser starkare ut än någonsin.

De flesta brukar, om inte tillfälle ges att se evenemanget live, gosa ned sig i soffan med vänner och familj och rösta fram sina favoriter genom deltävlingarna. 

Alexandra Kröger Degerfeldt, 24, från Umeå har en lite annorlunda approach till det hela. Han har valt att göra något kreativt med sitt engagemang för melodifestivalen och Eurovision. 

På sin Youtube-kanal har Alexandro genom åren lagt ut sina kreationer. 

Och de är fantastiska.

– Jag har alltid gillat att bygga egna små världar och eftersom jag var väldigt intresserad av Eurovision som barn så kändes det väldigt spännande att bygga upp tävlingen i mitt eget rum, säger Alexandro till Nyheter24.

Och när han får frågan om han har några kommande installationer på gång så svarar han att han kommer att göra den stora Eurovisionfinalen i Lego senare i år.

Ska du titta på melodifestivalen och vem tror du vinner på lördag?

– Jag ska titta men jag brukar inte vilja se så mycket utav vilka som är med innan, jag tycker det är kul att bli överraskad.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Ska du se på Melodifestivalen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela