Tisdag 30 Nov
Stockholm

Jennifer, 19, fick skrämmande sms från okänd man: "Så obehagligt"

Jennifer, 19, fick skrämmande sms från okänd man
Främmande man trakasserade Jennifer, 19, i flera dagar. Foto: Pixabay/Privat

Klockan åtta på måndagsmorgonen blev Jennifer, 19, väckt av ett samtal från ett okänt nummer. Minuter senare fick hon flera skrämmande sms efter varandra. Dagen därpå kontaktades även hennes pappa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jennifer Edberg, 19, från Eskilstuna vaknade tidigt en måndagsmorgon av att en person ringde henne. När hon svarade hörde hon hur någon flåsade. 

– Jag sa "hallå" men fick inget svar och sedan la personen på och precis efter det så fick jag sms där det stod att någon hade nakenbilder på mig. Även fast jag vet att det inte finns några nakenbilder på mig, så blev jag rädd för det var så obehagligt. Vem som helst kan ta ett en bild på ett par bröst och säga att det är mina, säger Jennifer till Nyheter24.

Efter det ringde personen upp flera gånger och Jennifer lika så, men de ringde om varandra. Efter ett tag svarade personen. 

– Jag var upprörd men han var väldig lugn, han lät inte arg eller stressad. Han sa att han visste vad jag hade på mig, var jag bodde. Han sa även att han visste vad min pappa och mamma hette. Men namnet han sa på min "mamma" var min låtsasmammas namn, vilket visade att han inte känner mig men ändå. 

Efter det samtalet blockerade Jennifer numret. Men då började personen istället att ringa med dolt nummer. Från runt åtta på morgonen till tio på kväll så hade han ringt över 30 gånger. 

Jennifer berättar att hon var tvungen att stänga av telefonen eftersom det ringde så mycket.

Under måndagen hade personen ringt över 30 gånger till Jennifer. Bildkälla: Privat

På tisdagen fortsatte det. 

Men då fick Jennifer ett sms där det stod ett namn på en annan tjej, tillsammans med detaljer om hennes privatliv.

– Jag sökte upp henne och ringde eftersom det inte kändes bra att han berättade de här sakerna om henne. Det visade sig att det han berättade hade hänt och att hon även varit med om samma ska, att han ringt och spammat henne. Så pass mycket att hon hade bytt nummer. 

Direkt efter det sms:et fick Jennifer även ytterligare ett sms, som även skickades till hennes pappa.

– Jag ringde pappa direkt, han blev nog arg och irriterad men visade det inte så mycket utåt för att försöka hålla mig lugn. Men han tyckte att jag hade gjort rätt som polisanmälde det. 

Dagen därpå fick även Jennifers pappa ett sms från personen. Bildkälla: Privat

Jennifer berättar att det som hon tycker är mest obehagligt är att personen som hörde av sig vet var hon bor, men hon vet inte vem det är eller hur han ser ut.

– Man går ofta själv och har inte med sig någon när man går till bilen, jobbet eller så. Det är läskigt. Att han sa att han visste vad jag hade på mig tror jag inte på, även om det är oerhört integritetskränkande.  

Jennifer berättade även om vad som hade hänt i en stor grupp på Facebook, i hopp om att hitta andra som varit med om samma sak. Så att hon hade någon att prata om. 

– Jag vet att det inte finns några sådana bilder på mig, men nästa person kanske har sådana bilder och då blir man nog ännu mer skrämd. Men om vi kan prata med varandra så behöver vi inte känna oss ensamma. 

Det verkar tyvärr inte vara helt ovanligt att sånt här händer, förra året fick 19-åriga Dina ett sms där det stod "det finns nakenbilder samlag på dig film". 

– Jag tror det finns ett enormt mörkertal. De blir uppringda av personer som stönar och beter sig. Jag har inte statistiken i huvudet, men det förekommer, och det är vanligt, sa Magnus Eklund, förundersökningsledare vid Umeåpolisen, till Nyheter24 då. 

– Det är väldigt obehagligt för de som blir drabbade. De som ringer får ju ut något sexuellt av det, men den drabbade blir orolig att det är en person i deras närhet. Det skapar en otrygghet.

Du kanske också vill läsa: Sandra, 19, fick mystiska meddelanden på Snap – sen såg hon kartan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit med om liknande?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela