Måndag 19 Apr
Stockholm

Millas lillebror Emir, 4, får stanna i Sverige: "Vi är så lyckliga"

Millas lillebror Emir får uppehållstillstånd
Syskonen Eddie, 5, Emir, 4, och Izeta, 3 får permanent uppehållstillstånd. Foto: Privat

När familjen fick det tunga beskedet förra året om att Emir, 4, och hans syskon skulle utvisas så startades en namninsamling. Under måndagen fick familjen ett väldigt glädjande besked – syskonen får stanna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I september förra året skrev Nyheter24 om fyraåriga Emir som skulle utvisas. Emir kom till Sverige hösten 2014 med sina två syskon. Men igår fick familjen ett väldigt glädjande besked – syskonen får stanna. 

De kom till Sverige från Bosnien med sin biologiska mamma, men placerades i olika familjehem i Skåne eftersom hon inte kunde ta hand om barnen själv.

Emir kom hem till Milla Schalin, 19, och hennes föräldrar för ett år sedan och det tog inte lång tid innan han blev en i familjen. Emir pratar bara svenska, har vänner och går på förskola.

Fyraårige Emir
Fyraårige Emir. Bildkälla: Privat

Men Migrationsverket fattade ändå beslutet att Emir och hans syskon skulle utvisas till Bosnien. När familjen fick det tunga beskedet förra året om att Emir skulle utvisas så startade de en namninsamling.

Utvisningsbeslutet överklagades och under måndagen fick familjen det glädjande beskedet. Migrationsdomstolen har utfärdat permanent uppehållstillstånd och Emir och syskonen får stanna efter tre år av ovisshet.

– Min första reaktion var chock. Jag fick inte fram ett enda ord, och sen utbrast jag i gråt. Emir har varit lyckligt ovetandes under hela processen men igår när vi firade här hemma var det även en lyckodag för honom. Vi skrek "vi vann", åt tårta, hade ballonger och blåste serpentiner, säger Milla till Nyheter24.

Milla och Emir
Milla och Emir. Bildkälla: Privat

Milla berättar att de senaste månaderna har varit tunga, familjen har gått runt hemma och varit oroliga. 

"Vi är lyckliga"

– Det har varit så långt ifrån verkligheten, så svårt att sätta sig in i men det var inte förrän beskedet om att han skulle få stanna och stenen från bröstet lyftes, som man insåg hur mycket detta påverkat en.

Namninsamlingen som startades har idag över 13 300 underskrifter.

– Självklart hade man hoppats på att det skulle bli så många som skrev under men man vet själv hur det är när man bläddrar runt på Facebook. Det är så lätt att scrolla vidare. Men tydligen så var det här något som fångade intresset hos folk. Vi är så lyckliga allihop, säger Milla. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du syskon?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela