Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Testamentet avslöjar: Hit kommer Ingvar Kamprads arv gå

- 13/03/2018, 10:59 -

I slutet av januari gick Ikeas grundare Ingvar Kamprad bort, 91 år gammal. Idag blev hans testamente offentligt och pengarna som inte kommer att ärvas av de fyra barnen kommer att gå till olika projektsatsningar i Norrland.

I slutet av januari tidigare i år gick Ikeas grundare Ingvar Kamprad bort 91 år gammal. Ikea Sverige gick ut på Twitter och beklagade dödsfallet. 

”Ingvar Kamprad har i stillhet somnat in i sitt hem i Småland. Han föddes 1926 i Småland och redan som 17-åring grundade han IKEA. Ingvar kommer att vara mycket saknad och varmt ihågkommen av sin familj och av IKEA-medarbetare över hela världen.”

Ikea Sverige beklagade dödsfallet på Twitter
Ikea Sverige beklagade dödsfallet på Twitter. Bildkälla: Faksimil Twitter

Idag blev Kamprads testamente offentligt. Enligt Dagens Nyheter, som har läst testamentet, visar det att halva förmögenheten kommer att gå till olika typer av satsningar i Norrland. Andra halvan kommer de fyra barnen att ärva. 

Det genom en stiftelse som främjar utbildning och forskning kring entreprenörskap, hälsa, social utveckling miljö och kompetens.

Enligt Dagens Nyheter ska det handla om "några hundra miljoner". Så här säger Per Heggenes som är chef för Ikea Foundation och också tidigare talesperson för familjen till tidningen:

– Ingvar Kamprad har alltid varit intresserad av Norrland och ofta varit där. Han ville göra det möjligt för unga människor att leva där och inte behöva flytta.

Om du har varit på Ikea kanske du undrat över hur det kommer sig att man alltid gör av med så mycket pengar? Här kan du läsa mer om hur det kommer sigEller så kanske du vill läsa om experterna som ger sina bästa råd för hur man blir rik innan man fyllt 35 år? Då kan du göra här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit på Ikea?