Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alexander, 27, har inga pengar – handlar ändå för 51 000 varje månad

Nyheter | 15/03/2018 17:02

Trots att Alexander inte har något fast jobb och knappt någon inkomst alls så slösar han otroligt mycket pengar varje månad. Han spenderar hela 51 000 kronor på saker som att sola, cigaretter, teknikprylar och bensin. Nu har han sökt till Lyxfällan.

Alexander älskar att shoppa. Och varje månad köper han mängder av teknikprylar, saker till sin bil, snabbmat och lägger även en hel del pengar på cigaretter och energidryck. Men han har ett problem. 

– Just nu har jag ingen inkomst alls, säger Alexander i programmet Lyxfällan som han själv sökt till. 

Hans ekonomiska problem började för några år sedan när han blev singel. Hans dröm om familj och hus krossades och istället började han shoppa otroligt mycket och tog lån. 

När han sedan inte fick det drömjobb han sökt blev det bara ännu värre, han hade en nyinköpt lägenhet men ingen inkomst. Trots det fortsatte han shoppa som vanligt. 

Nu har han tvingats sälja lägenheten och måste flytta hem till pappa igen. När Magnus Hedberg och Frida Boisen från Lyxfällan träffar Alexander och går igenom hans ekonomi så vet han knappt vad han lägger pengar på. 

– Jag solar en hel del, det går väl på 100 kronor varje gång, säger Alexander i programmet. 

Alexander har två bilar som han köper en hel del prylar till, bland annat ett ljudsystem för 15 000 kronor. Han kör också bilarna mycket, men hur mycket vet han inte. 

– Jag har aldrig räknat på vad jag lägger på bensin, säger Alexander. 

När det är dags att gå igenom Alexanders budgettavla upptäcker Lyxfällans experter att han går back hela 31 800 kronor varje månad, och spenderar totalt 51 000 kronor. 

Av de går hela 24 000 kronor bara till att betala på de många lån han tagit, och nästan 8 000 kronor lägger han på saker som skräpmat, att sola, spelbolag och energidryck. 

Se mer i klippet ovan. 

Lyxfällan sänds torsdagar 20:00 på TV3 och Viafree. 

Du kanske också vill läsa mer om Frida som tog lån för att shoppa i Ullared och tvingades söka till Lyxfällan, hur det såg ut så kan du se här

Borde du söka till Lyxfällan?