Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen varnar för vanliga misstaget – kan sluta med böter

Nyheter | 19/03/2018 11:31

Inte nog med att det kan bli dyrt – det försvårar också polisens arbete. Nu går man ut med en varning till alla latmaskar där ute.

Motorvärmaren är mångas bästa vän så här under långa kalla vintrar. En motorvärmare är inte bara enkel att använda, de är relativt billiga och gör bilkörandet bra mycket lättare när det är som kyligast ute. 

Men nu går polisen ut och varnar för ett vanligt misstag många gör på vintern – ett misstag som inte bara kan bli väldigt dyrt för den som gör fel, utan som också kan försvåra polisarbetet. 

Det handlar om att flitiga användare av motorvärmare gärna använder extraljusen som sladdvinda under vinterhalvåret. 

Sladdvinda
Så här vill polisen INTE att man gör.

Det har fått polisen i Umeå att ilskna till.  

"På en stor del av fordonen vi möter gör vi någon form av slagning i våra register på registreringsnumret. Dessa slagningar görs manuellt eller genom vår kamera (ANPR) som läser av skylten. Med en kabel framför skylten går inte detta", skriver Umeåpolisen på Facebook

Men inte nog med att ens misstag kan försvåra polisens viktiga arbete. Det kan också bli riktigt dyrt, precis som många andra vanliga trafiksynder på vintern

Den som skymmer sin registreringsskylt kan bli rapporterad för det, och då blir böteslappen 1 500 kronor. 

Så, för både Polisens och din plånboks skull – låt motorvärmarkabeln ligga inne i bilen när du inte använder den.

POLISEN: Här är 10 saker du aldrig ska säga om du blir stoppad

För ett tag sen varnade polisen om ett mystiskt kedjebrev som sprids blad ungdomar – läs mer om det här

Använder du motorvärmare?