Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med

Så mycket pengar sparar du om du tar med matlåda till jobbet

Nyheter | 23/04/2018 22:09

Gå och köpa sushi eller värma matlådan? Är du en av alla som brukar ta med matlåda till jobbet? Grattis, då sparar du faktiskt flera flera tusen om året. Men hur mycket sparar man egentligen? Här har du svaret!

Är du en av alla som lagar mat hemma och tar med dig en matlåda till jobbet, ja då kan vi berätta att du faktiskt sparar väldigt mycket pengar på det.

För även om det lockar att gå och köpa mat, eller ta en lunch ute, så kostar det mycket pengar. För att ta reda på hur mycket man faktiskt sparar på ett år så har vi gjort en ungefärlig uträkning. 

Vi räknade på att någon jobbar 46 veckor, och att en lunch ute kostar drygt 90 kronor medan en matlåda kostar 25 kronor. 

Det betyder att du sparar 325 kronor i veckan och hela 14 950 kronor på ett år. Det vill säga om du äter ute varje dag. Vilket är sjukt mycket pengar, eller hur?

Räknar man hur mycket man skulle spara om man gjorde det varje dag i tio år, så landar summan på 149 500 kronor.

Det är långt ifrån all mat som du bör lägga i din matlåda, en del livsmedel kryllar av bakterier efter en tur i mikron. Till exempel kyckling, här kan du läsa om fyra andra livsmedel som du bör undvika att ha i matlådan till jobbet. 

Det finns många saker som vi tror ska vara i kylen, men som faktiskt mår bäst av att inte vara där. Här kan du läsa om 10 matvaror som inte ska förvaras i kylskåpet. Eller så kanske du brukar tina mat i kylskåpet? Det borde du inte göra – läs om vad du istället borde göra här. 

Ska man förvara chokladkakan i kylskåpet eller inte? Här är svaret! 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du ta med matlåda till jobbet?