Stockholm

Svenska polisen tog fast inbrottstjuven – efter äckliga misstaget

Pågående inbrott i Stockholm
Tack vare att tjuven hade "missat ringen" under kisspausen mitt i pågående inbrott kunde han identifieras av polisen. Foto: Pixabay/TT (Montage)

Tack vare att inbrottstjuven kissat mitt under pågående inbrott så kunde polisen senare gripa den misstänkte. Han hade nämligen "missat ringen" och hans dna fanns i polisens register...


Läs mer

Alla behöver ibland gå på toaletten för att lätta på trycket. Så även inbrottstjuvar. Det blev extra tydligt för någon månad sedan när en inbrottstjuv på Södermalm i Stockholm behövde gå på toaletten mitt under pågående lägenhetsinbrott.

– Den här tjuven grisade ner och länsade lägenheten hänsynslöst som de ofta gör. Men uppenbarligen blev han nödig mitt i allt och ställde sig vid toaletten för att urinera och skvätte då mycket som karlar ofta gör, säger Viktor Adolphson, yttre befäl vid Södermalmspolisen, till Nyheter24.

Det hände i ett annat badrum än det som syns på bilden... Bild: Pixabay

Problemet för tjuven var ju då att han träffat toalettringen under den snabba kisspausen. Någonting som polisens tekniker la märkte till när de skulle söka efter tekniska bevis i den drabbade lägenheten.

– Det gick snabbt att analysera att urinet inte kom från lägenhetsinnehavaren. Sen blev det då träff på en person i registret och vi kunde hyfsat snabbt identifiera en misstänkt, säger Viktor Adolphson.

Det var på Twitter som Adolphson på måndagen delade nyheten som, enligt honom själv, "var glädjande för polissjälen". Där skriver det yttre befälet:

"Så gött. En inbrottstjuv passade på att lätta på trycket i lägenheten han höll på att rensa. Men som karlar ofta gör träffade han även toasitsen. Topsad ring -träff- identifierad misstänkt."

Så kan det gå. Faksimil från Twitter.

Men det här händer inte särskilt ofta va?

– Det kanske inte händer så ofta, men ibland så lyckas tjuvarna skära sig eller lämna något annat spår efter sig. Men att det handlar om att någon kissat på ringen eller på golvet är nog, som du säger, inte lika vanligt, säger Adolphson till Nyheter24.

På Twitter är skadeglädjen hög och svaren på tweeten är bland annat "proffs", "som på film" och "dags för herr tjuv att karriärsväxla då det inte verkar gå så bra". Ja, vi kan väl inte annat än att hålla med...

Läs om när yttre befäl vid Södermalmspolisen fick kritik för ett skämt på Twitter – eller läs om polisens varning där vanliga misstaget kan leda till böter.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du hört talas om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.