Det kan bli upp till 31 grader i Halmstad under torsdagen
Enligt SMHI ska det nämligen bli mellan 24-29 grader varmt i Skåne och Halland idag - Foto: TT

Nu kommer sommaren – här ska det bli över 30 grader varmt imorgon

Längtar du efter riktigt soliga dagar? Då behöver du inte vänta länge. För under onsdagen ser det ut att bli riktigt fint väder i södra Sverige, och även på torsdag. Då väntas det bli över 30 grader varmt.


Längtar du efter sommar, sol och fint väder? Då har vi glada nyheter, för resten av veckan ser det ut att bli helt strålande väder. I veckan blir det typ lika varmt i Sverige som i semesterparadisen, här kan du läsa mer om det.

Det kommer faktiskt att bli över 30 grader varmt i Skåne. 

Den svenska vintern må ha varit riktigt långvarig, men i maj kom äntligen värmen – och den tycks vara här för att stanna. Har du nära till den södra västkusten? Då kanske du passa på att ta ett bad.

Enligt SMHI ska det nämligen bli mellan 24-29 grader varmt i Skåne och Halland under onsdagen, och ännu värmare blir det på torsdag. Då blir det upp till 31 grader i Halmstad och en bit ner på den skånska västkusten. 

Det kan bli upp till 31 grader i Halmstad under torsdagen. Bildkälla: TT

I resten av Götaland förväntas temperaturen likt i tisdags ligga kring 26 grader under onsdagen och torsdagen. 

Värmen kan innebära stor påfrestning på kroppen vilket innebär att riskgrupper är extra utsatta. Se till att du och dina nära och kära dricker tillräckligt med vatten, använder solskydd och håller i er i skuggan när solen är som starkast. 

När är det sommar då? Jo, den meteorologiska definitionen av sommar är när dygnsmedeltemperaturen ska vara minst tio plusgrader och det ska vara varaktigt.

Vilken årstid passar dig bäst egentligen? Det kan du testa här!

Visste du att det är mer vanligt att tappa mer hår på sommaren och på hösten? Om inte så kan du läsa mer om det här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du efter sommaren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

1 timme sedan
Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.