Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hälsomyndighetens reklam har blivit viral – för att den är så äcklig

- 10/05/2018, 07:46

Vad som ser ut som en riktigt god muffins är egentligen något helt annat. Fröna på toppen? Det är inte bara frön. En smart reklam eller bara äckligt?

Du har säkert varit med om att du tagit en tugga av något för att sedan upptäcka ett litet kryp eller ett hårstrå. Nyheter24 har tidigare skrivit om bland annat 18-åriga Frida som hittade en spindel i sin skolmat och Ebba och hennes pojkvän som hittade ett plåster i sin soppa.

Och det är ju verkligen lika äckligt varje gång. Att sätta sig ner på en restaurang eller med ett nyinköpt snack ska ju vara en fröjd. Inte äckligt och motbjudande. Ändå sker det gång på gång. 

Varning för känsliga läsare

Därför är det kanske inte så konstigt att när USA:s hälsomyndighet gjorde reklam för att en borde vaccinera sig, genom att lägga upp denna bild på Twitter, att personer blev galet äcklade, skriver Buzzfeed. 

Fästingar
Ser ni vad som är underligt på bilden? Bildkälla: Twitter

Med texten: 

"Fästingar kan vara i samma storlek som ett frö. Kan du se de fem fästingarna på bilden?"

Om ni tittar riktigt nära kan ni se fem stycken fästingar på vad som skulle kunnat vara en fin bild på en till synes god muffins. 

Ta en närmare titt:

Äcklig reklam
Ser du dem nu? Bildkälla: Twitter

Till Tweeten fäste de en länk till information om hur, när och varför en bör vaccinera sig. Problemet? Länken blev nog inte lika läst som bilden nu har blivit sedd. Och personer på internet var ARGA. 

Kommentarer som "Vem på hälsomyndigheten ville traumatisera mig för livet?", "Snälla gör inte det här igen" och "Den där muffinsen mådde bra tills ni la fästingar på den" fyllde kommentarsfältet, skriver Buzzfeed.

Flera personer sa att bilden var så äcklig att de kommer att ha svårt, i framtiden, att någonsin kunna se på frön på samma sätt igen...

Hälsomyndighetens svar på allt elände de skapat med reklamen?

"Förlåt att vi gjorde några arga. Låt inte en fästing bita dig i sommar"

Och så självklart en till länk...

TV: Det här måste du göra direkt om du blir biten av en fästing

Läs också om vad som kan hända om du blir biten av en fästing

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du haft en fästing någon gång?