Tova Mobergs ex-pojkvän
Tova Mobergs 23-årige ex Billy Fagerström - Foto: Facebook/Polisen/Mats Andersson/TT

Billy Fagerström döms till livstids fängelse av hovrätten

Efter att ha överklagat tingsrättens beslut om livstids fängelse för mordet på Tova Moberg har nu hovrätten kommit fram till samma beslut. Billy Fagerström frias dock från ett fall av misshandel och fem fall av olaga hot.


Tidigare i år dömdes Billy Fagerström, 23, till livstids fängelse skyldig för mordet på 19-åriga Tova Moberg. Han dömdes även för flera fall av olaga hot, olaga tvång och misshandel. Läs mer om det här.

23-åringen döms till livstids fängelse. Bild: Facebook/Privat

Fagerström var inte nöjd med domen och överklagade fallet som togs upp av hovrätten för nedre Norrland. Innan rättsfallet togs upp igen så skrev 23-åringen ett brev där han kritiserar sin advokat Bo Karlsson och skriver att han "bara är 23 år gammal och blivit dömd till livstids fängelse". Läs hela brevet här.

Nu har hovrätten kommit fram till ett beslut – och de delar tingsrättens beslut om att 23-åringen ska dömas till livstids fängelse. Däremot frias han från ett fall av misshandel och fem fall av olaga hot.

Billy Fagerström mördade sitt ex Tova Moberg med en hammare och dumpade henne senare i en sjö. Innan mordet hade 23-åringen hotat och misshandlat henne. Det skrev Tova om i sin dagbok – läs mer om det här

Tova dokumenterade Billy Fagerströms hot i en dagbok hon gömde under sin säng. Bild: Polisen

I förundersökningen framkommer också att Billy under 2015 bland annat ha sagt att han ville dränka Tova i en älv, och i mars i år hotade han med att skada Tova om de inte blev tillsammans igen. Läs mer om Snapchat-bevisen här.

Hovrätten skriver så här om beslutet, enligt Expressen:

"Hovrätten pekar särskilt på att Billy Fagerström varit klart fysiskt överlägsen Tova Moberg, att brottet riktats mot en kvinna som han hade haft en längre nära relation till samt begåtts på en plats där hon saknat möjlighet att undkomma eller få hjälp. Till det kommer att skadebilden visar att Tova Moberg utsatts för ett besinningslöst och omfattande våld".

Läs också om Billy Fagerströms liv på Facebook här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att döma honom till livstids fängelse?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Larm om explosion i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.