Söndag 19 Sep
Stockholm

17-åring drunknade – då tog vuxna upp sina mobiler för att ta kort

Polisen var väldigt besviken när de kom till en plats där en pojke drunknat och personer stod och tog bilder-
Polisen. Foto: Polisen/TT

Polisen har på Facebook hårt kritiserat vuxna som inte tillåter polisen och räddningspersonal göra sitt jobb. När en 17-årig pojke drunknade ställde sig vuxna i vägen och började ta bilder och filma.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under fredagen drunknade en 17-årig pojke på Degernäs camping i Degerfors. Nu har Polisen i Örebro gått ut på Facebook och kritiserat efterspelet av den tragiska drunkningsolyckan, skriver SVT

De skriver att vuxna personer försvårade både för polisen och räddningspersonalens när de kom till platsen. Personer stod i vägen, började ta biler och filma den livlösa pojken. Något som chockade och gjorde polisen både arga och fundersamma. 

Polisen på Facebook. Bildkälla: Facebook

"Däremot vill jag starkt ifrågasätta några vuxna människors beteende på platsen. Det gäller de vuxna personer som står på bryggan och genom sin närvaro förhindrar räddningstjänsten att kunna arbeta fritt. Här får polis på plats avvara resurser för att fysisk flytta personer från bryggan och på så vis göra fri väg åt räddningstjänsten", skriver polisen i Örebro på sin Facebooksida. 

Situationen ska ha blivit så allvarlig att de inte bara försvårade polisen och räddningspersonalens arbete utan tvingade dem också att ta till ytterligare resurser för att få bort personer från platsen. 

Föräldrar ska också ha "lyfte upp sina barn 'för att de skulle se bättre' när pojken togs ur vattnet.

"Tack vare dessa personers beteende nödgades räddningspersonal avvaras för att skyla kroppen under det livräddande arbetet, räddningspersonal försinkades i sin väg fram till räddningsarbetet och polis tvingades biträda med att fysisk flytta personer för att göra fri väg åt räddningspersonal."

Efter drunkningsolyckan riktar polisen kritik mot vuxna personer som försvårade deras arbete. Bildkälla: Polisen

Av texten att tyda gjorde händelsen stort intryck på de personer som jobbade för att rädda pojkens liv men också att personers beteende väckte osmak. 

"Låt detta bli den sista gången och ta lärdom. Nästa gång kan det, gud förbjude, vara ditt barn som ligger där", avslutar polisen Johan som skrivit texten. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Adis som räddade ett barn från en stekhet bil och om polisens varning för den nya farliga drogen.

TV: Polisen varnar för ny livsfarlig drog – ser ut som vanliga smärtstillande

Brukar du filma och ta kort i liknande situationer?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela