Lördag 25 Sep
Stockholm

Så här länge kommer supervärmen stanna i Sverige

Årets majmånad slog rekord
Så här länge kommer supervärmen stanna i Sverige. Foto: TT

De senaste veckorna har varit riktigt härliga och varma och man känner verkligen att sommaren är här. Men hur länge kommer värmen att stanna? Här har du svaret.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om du har missat det, så är det svinvarmt i Sverige just nu. Alltså riktigt varmt, så varmt att årets majmånad slagit rekord och blivit den varmaste någonsin. 

Förklaringen till varför det har varit så varmt har Nyheter24 skrivit om tidigare, så om du vill veta det kan du läsa mer om det här.

Den 30 maj var det 31,1 grader varmt i Göteborg och värmen ser ut att stanna ett litet tag. Christoffer Hallgren, som jobbar på Foreca som är en vädertjänst, berättar för Aftonbladet att även juni kommer bjuda på fint väder på flera håll i landet.

I helgen väntas 26 grader och ännu högre temperaturer i Svealand och stora delar av Götaland. 

Men hur länge stannar den här värmen då? 

Jo, nästa vecka ser det ut att bli lite lägre temperaturer och värmen väntas lägga sig litegrann. På måndag och tisdag ser det ut att bli runt 20 grader i Svealand. Bor man i Norrland så kan man förvänta sig mellan 10 och 15 grader. 

Värmen stannar ett tag till. Bildkälla: TT

I Götaland fortsätter värmen och där kommer det att bli mellan 25 och 29 grader varmt på måndagen.

– Då kommer lite svalare temperaturer vilket är efterlängtat av många, säger Hallgren till Aftonbladet. 

Kom ihåg att dricka vatten

Något som är riktigt viktigt att tänka på nu i den här supervärmen är att få i sig mycket vätska. Försök att sikta på att dricka runt två liter vatten om dagen. 

Om du fått i dig för lite vatten så kan du märka det på flera olika sätt, bland annat kan du känna av huvudvärk, är förstoppad eller yrsel. Ditt kiss kan även bli mörkare eller lite orange.

Vill du läsa mer om det kan du göra det här.

Men när det är så här varmt ute så blir det också varmt i bussar och bilar, något som kan bli livsfarligt för våra djur. Här kan du läsa mer om de höga temperaturerna på SL-bussarna.

Läs också: Brandmannen Adis räddade livet på barnet som satt inlåst i en stekhet bil.

Tycker du om sommaren?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela