Torsdag 21 Okt
Stockholm

Regn eller sol? Så här blir vädret på midsommar

Kommer det regna där du ska fira?
Hur blir midsommarvädret?. Foto: TT

Nästa vecka är det midsommarafton och det väntas bli både sol och regn. Så här kommer midsommarvädret att bli där du och din nära och kära ska fira.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den här sommaren har hittills bjudit på riktigt fint väder och innan det hade vi den varmaste majmånaden som någonsin uppmätts i Sverige. Om du vill läsa mer om förklaringen till varför det var så varmt kan du göra det här

Men nästa vecka är det dags för midsommar igen, men hur kommer vädret egentligen bli på midsommarafton runt om i Sverige?

Kommer det fina vädret hålla i sig och stanna kvar? Nja, det återstår att se för på midsommar kan det bjudas på både sol och regn.

Så här säger Lovisa Andersson som är meteorolog på SMHI till Dagens Nyheter:

– Det ser ut som att midsommar blir ostadigt med nederbörd som kan passera på flera ställen, men sedan är frågan om det kan bli en liten högtrycksrygg och var den i så fall kommer att vara.

Det ser ut att bli lägre temperaturer mot midsommar än de vi haft den senaste tiden. Men i södra delen av Sverige kan det komma att bli sommarvarmt ändå. 

I norr väntas det bli svalt, och temperaturerna i Kiruna och Åre väntas bli runt 10 grader. I Mellansverige blir det däremot varmare, där väntas det bli runt 20 grader varmt.

Men ännu varmare blir det i södra Sverige, för fram till och med midsommarveckans onsdag kan det bli upp till 25 grader varmt.

–  Det kommer att bli ett ­normalt juniväder framöver, med lite regn av och till. Men det kommer inte några större mängder regn annat än lokalt, säger Ian Engblom, som är meteorolog på Foreca, till Aftonbladet.

Så ja, lite sol och lite regn kommer det att bjudas på. Men vad gör det om man är i ett gott sällskap. 

När du äter vissa läkemedel bör du undvika solen. Äter du något av dessa läkemedel?  Läs mer om vilka läkemedel det gäller här. 

Ska du fira midsommar?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela