Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu har polishunden Doris somnat in: "Vi glömmer dig aldrig"

Nyheter | 09/06/2018 22:13

I ett känslomässigt inlägg på Facebook meddelade polisen Danne att den prisbelönte hunden Miridocs Dizza, ”Doris”, har somnat in.

2011 blev polishunden Miridocs Dizza, ”Doris”, årets polishund. Tillsammans med polisinspektören Hans Johansson jobbade hon som patrullhund med narkotika- och vapensökkompetens vid polismyndigheten i Stockholms län. 

Vad Doris gillade mest var att hjälpa polisen att hitta försvunna personer.

– Att delta i räddningsinsatser och vara delaktig i hittandet av försvunna personer är förstås roligt, sa Hans när han intervjuades om priset Doris vunnit, i ett pressmeddelande.

Nu har den prisbelönte Doris, som beskrevs som att ha "varit lätt att utbilda redan från början" och "väldigt framgångsrik", somnat in av hög ålder, skriver polisen på deras Facebooksida

Polishunden Doris
Polisen om Doris död på sin Facebook. Bildkälla: Facebook

I inlägget beskriver polisen "Danne" hur Doris fångat "sanslöst" många banditer och att det aldrig var frågan OM de skulle fånga några utan hur många de skulle fånga. 

Sedan några år tillbaka har Doris varit pensionerad och levt ett stilla liv på landet tillsammans med sin familj. Under lördagen somnade hon alltså in – omringad av sin familj. 

"Det är med stor sorg vi meddelar att sagan nu är slut, och att Doris igår fördes till de sälla jaktmarkerna för att där fortsätta sitt äventyr. Farväl Doris. Vi glömmer dig aldrig", skriver polisen Danne i inlägget. 

Polishunden doris död
Polishunden Doris blev årets polishund 2011. Bildkälla: Polisen

Polishunden Doris hade många fans och sorgen var märkbar bland dem i kommentarsfältet under polisens gripande inlägg.

"Tack fina Doris för allt du gjort för samhället. Jag hade den stora förmånen att få träffa dig och din duktiga husse i erat arbete. Vila i frid finaste Doris"

"Tack för din strålande insats i samhällets tjänst! Det behövs många fler som du Doris! Vila nu välförtjänt bortom regnbågen tills vi alla ses igen", var några av kommentarerna som hyllade Doris viktiga liv. 

Vila i frid!

Nyheter24 har tidigare skrivit om polisen hittat ännu en ledtråd i jakten på försvunna Ludvig och om när polisen berättade om skrämmande upplevelsen efter att ha kommit till en brottsplats där en 17-åring drunknat.

TV: Polisen varnar för ny livsfarlig drog – ser ut som vanliga smärtstillande

Har du hört talas om Doris tidigare?