Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan man skärmdumpa på Instagram utan att bli upptäckt

Nyheter | 18/06/2018 20:30

I början av året började Instagram testa en ny funktion. Nämligen att meddela när man skärmdumpade någons Instastory. Men nu verkar det faktiskt vara över.

Okej, vi alla har säkert velat ta en skärmdump på någons story på Instagram utan att bli upptäckt. Men sedan ett tag tillbaka har det inte varit möjligt, eftersom personen vars story du vill skärmdumpa då får en notis om vad du precis gjort. 

I början av året började appen testa en funktion där man fick en notis när någon skärmdumpade ens story. Men nu verkar det faktiskt vara över med det och vi kan återgå till att skärmdumpa runt utan att bli upptäckta. 

Det är till Buzzfeed som Instagram har berättat att testet faktiskt officiellt är över och att ingen kommer få en notis om du skärmdumpar. Bra va?

Så ja, om du har gått runt och väntat på kunna skärmdumpa fritt igen så behöver du inte vänta mer. För nu kommer ingen märka om du gör det.

Instagrams algoritm

För ett tag sedan skrev Nyheter24 om att Instagram gick ut och avslöjade vad som påverkar ordningen på bilderna du ser i ditt flöda. Alltså, hur appens algoritm egentligen fungerar. 

För om du inte minns det så fick Instagram ganska mycket kritik för två år sedan, då flödet slutade vara vara kronologiskt. Istället gick de till att använda en algoritm som avgjorde hur du skulle få upp bilderna i flödet. 

Och fram tills för ett par veckor sedan så har de varit ganska hemlighetsfulla om vad som egentligen påverkar det du ser, men inte längre. Vill du läsa om hur algoritmen fungerar kan du göra det här.

Läs även: Så gör du för att titta på någons Instastory utan att bli upptäckt

TV: Nu kan du se allt du någonsin delat och gillat på Instagram

Vill du även läsa artikeln om hur du kan ta reda på allt du någonsin gillat och delat på Instagram så kan du läsa det här.

Har du Instagram?