Instagram testar en ny funktion
Snart kan folk se om du skärmdumpar deras story - Foto: Pixabay/Shutterstock/Bilden är ett montage

Nu kan andra se när du skärmdumpar deras Instagram

Förra veckan kom en uppdatering som gör att man kan se om en person är aktiv på chatten på Instagram. Nu verkar det som personen vars story du skärmdumpar kommer att få en notis om det.


Att ta en skärmdump på någons Instagram-story har du säkert gjort. Tidigare har man bara kunnat se om någon tagit skärmdumpar på Instagram Direct (där du kan skicka exempelvis bilder direkt till en annan användare). Men se upp i framtiden, för det kan faktiskt bli så att personen kommer att få en notis om du skärmdumpar storyn också. 

I Japan testas nu funktionen som där användare får en notis om någon tagit en skärmdump på storyn. Personen som skärmdumpar kommer då att få en varning om att det kommer att skickas en notis, skriver Daily Mail

Bildkälla: Faksimil Twitter

Enligt uppgifter förväntas det komma till europeiska länder i februari. 

Förra veckan kom även en ny uppdatering på Instagram, nu går det nämligen att se om någon är aktiv på Insta-chatten. Man kan också se när personen senast var aktiv, vilket du kan läsa mer om här

För att se om någon är aktiv så behöver du inte göra mycket alls, du behöver bara in gå in på chatten och där står det under namnet. 

Nu syns det när du senast var aktiv på Insta. Bild: Faksimil Instagram

Du kan också följa hashtags nu, vilket heller inte är svårt. Du trycker på hashtaggen för att komma till sidan och då kommer du kunna trycka på "följ". 

Svårare än så är det alltså inte! 

Du kanske också vill läsa om hur får annat typsnitt i din Instagram-story eller se bilderna som fick flest likes 2017!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Instagram?
Tack för din röst!
Senaste nytt

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag med hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.

Stockholmsbörsen på väg mot dyster inledning

Stockholmsbörsen förväntas öppna med en svag nedgång enligt IG Markets. Detta efter att handeln backat under gårdagseftermiddagen och stängt nedåt.

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till långsiktiga effekter brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågar.