Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan andra se när du skärmdumpar deras Instagram

- 22/01/2018, 11:12

Förra veckan kom en uppdatering som gör att man kan se om en person är aktiv på chatten på Instagram. Nu verkar det som personen vars story du skärmdumpar kommer att få en notis om det.

Att ta en skärmdump på någons Instagram-story har du säkert gjort. Tidigare har man bara kunnat se om någon tagit skärmdumpar på Instagram Direct (där du kan skicka exempelvis bilder direkt till en annan användare). Men se upp i framtiden, för det kan faktiskt bli så att personen kommer att få en notis om du skärmdumpar storyn också. 

I Japan testas nu funktionen som där användare får en notis om någon tagit en skärmdump på storyn. Personen som skärmdumpar kommer då att få en varning om att det kommer att skickas en notis, skriver Daily Mail

Nu kan folk se när du skärmdumpar
Bildkälla: Faksimil Twitter

Enligt uppgifter förväntas det komma till europeiska länder i februari. 

Förra veckan kom även en ny uppdatering på Instagram, nu går det nämligen att se om någon är aktiv på Insta-chatten. Man kan också se när personen senast var aktiv, vilket du kan läsa mer om här

För att se om någon är aktiv så behöver du inte göra mycket alls, du behöver bara in gå in på chatten och där står det under namnet. 

Nu kan anvädare se när du senast var aktiv på Instagram
Nu syns det när du senast var aktiv på Insta. Bild: Faksimil Instagram

Du kan också följa hashtags nu, vilket heller inte är svårt. Du trycker på hashtaggen för att komma till sidan och då kommer du kunna trycka på "följ". 

Svårare än så är det alltså inte! 

Du kanske också vill läsa om hur får annat typsnitt i din Instagram-story eller se bilderna som fick flest likes 2017!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Använder du Instagram?