Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är sista hälsningen från Ikea-grundaren Ingvar Kamprad

Nyheter | 20/06/2018 14:43

Den 27 januari 2018 gick Ingvar Kamprad bort, 91 år gammal. Nu har en sista hälsning från Ikea-grundaren hittats på hans familjegård utanför Älmhult.

Det var i slutet av januari tidigare i år som Ikeas grundare Ingvar Kamprad gick bort, 91 år gammal. Några månader senare, i mars, så blev Kamprads testamente offentligt.

I det framgick det att halva förmögenheten kommer gå till olika typer av satsningar i Norrland. Resterande halvan kommer de fyra barnen att ärva. (Här kan du läsa mer om Ingvar Kamprads testamente.

Nu har även sista hälsningen från Ikea-grundaren hittats, efter Kamprads död. Brevet hittades i familjegården i Bölsö som ligger utanför Älmhult. Nu har familjen publicerat det och brevet har även skickats ut till alla varuhus, skriver Expressen.

På Ikeas Facebook-sida har de även publicerat brevet och inlägget har i skrivande stund runt 3 300 gilla-markeringar och över hundra kommenterar från personer som tackar grundaren. 

Ingvar Kamprad
Ingvar Kamprads sista hälsning. Bildkälla: Ikeas Facebook-sida

"Till dig som arbetar eller har arbetat på IKEA: För några månader sedan lämnade vår grundare Ingvar oss. Han är mycket saknad och varmt ihågkommen. Ett brev från Ingvar till oss alla har hittats i hans hem. Ingvars önskan var att det skulle delas med dig och alla andra i IKEA-familjen." skriver företaget i Facebook-inlägget.

"Så är min egen saga slut. Ett fantastiskt liv, lite jobbigt ibland, men att under så många år ha fått vara tillsammans med världens bästa medarbetare överskuggar allt." inleds brevet. 

– Ingvar Kamprad var alltid en stark ambassadör för Ikeas kultur och värderingar. Det här brevet vittnar om hur noga han var med att föra vidare sina tankar kring Ikeas verksamhet, säger Anna Pilkrona Godden, kommunikationsansvarig på Ikea Sverige, till Expressen

Om du har varit på Ikea kanske du undrat över hur det kommer sig att man alltid gör av med så mycket pengar? Här kan du läsa mer om hur det kommer sig

Har du handlat på Ikea?