Tova Mobergs ex-pojkvän
Tova Mobergs ex-pojkvän Billy Fagerströms livstidsstraff står fast - Foto: Facebook/Polisen/Mats Andersson/TT

Tova Mobergs ex-pojkvän Billy Fagerströms livstidsstraff står fast

Idag meddelade Högsta domstolen att de inte kommer att bevilja omprövningstillståndet. Det betyder att Tova Mobergs ex-pojkvän Billy Fagerströms livstidsstraff står fast.


Tidigare i år dömdes 23-årige Billy Fagerström till livstids fängelse för mordet på ex-flickvännen Tova Moberg, 19. Han dömdes även för flera fall av misshandel, olaga tvång och olaga hot. (Läs mer om det här) 

Men 23-åringen överklagade och det togs upp av hovrätten för nedre Norrland. Men även i hovrätten dömdes ex-pojkvännen till livstids fängelse, men friades från ett fall av misshandel och fem fall av olaga hot. (Läs mer om det här.)

Men idag meddelande Högsta domstolen att de inte kommer att bevilja omprövningstillståndet och det betyder att livstidsstraffet står fast, vilket P4 Gävleborg var först med att rapportera. 

Enligt SVT Nyheter står det så här i beslutet från HD: "Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd."

Han har nekat till mordet hela tiden och det var därför 23-åringen överklagade till HD, för att i första hand bli frikänd. I andra hand ville han få ett tidsbestämt straff.

I maj 2017 försvann Tova Moberg, och senare hittades hon mördad. Snabbt riktades misstankarna mot hennes ex-pojkvän som vid flera tillfällen ska ha slagit, varit aggressiv och hotat henne. 

Bara tre månader innan mordet hade ex-pojkvännen blivit anmäld för misshandel mot Tova Moberg. Men Tova ville inte själv vara med i utredning, så då lades den ner. 

Innan rättsfallet togs upp igen så skrev 23-åringen ett brev där han kritiserade sin advokat Bo Karlsson och skrev att han "bara är 23 år gammal och blivit dömd till livstids fängelse". Läs hela brevet här.

Här kan du läsa om den livstidsdömdes liv på Facebook innan domen föll.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.