Tisdag 19 Okt
Stockholm

Tova Mobergs ex-pojkvän Billy Fagerströms livstidsstraff står fast

Tova Mobergs ex-pojkvän
Tova Mobergs ex-pojkvän Billy Fagerströms livstidsstraff står fast. Foto: Facebook/Polisen/Mats Andersson/TT

Idag meddelade Högsta domstolen att de inte kommer att bevilja omprövningstillståndet. Det betyder att Tova Mobergs ex-pojkvän Billy Fagerströms livstidsstraff står fast.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare i år dömdes 23-årige Billy Fagerström till livstids fängelse för mordet på ex-flickvännen Tova Moberg, 19. Han dömdes även för flera fall av misshandel, olaga tvång och olaga hot. (Läs mer om det här) 

Men 23-åringen överklagade och det togs upp av hovrätten för nedre Norrland. Men även i hovrätten dömdes ex-pojkvännen till livstids fängelse, men friades från ett fall av misshandel och fem fall av olaga hot. (Läs mer om det här.)

Men idag meddelande Högsta domstolen att de inte kommer att bevilja omprövningstillståndet och det betyder att livstidsstraffet står fast, vilket P4 Gävleborg var först med att rapportera. 

Enligt SVT Nyheter står det så här i beslutet från HD: "Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd."

Han har nekat till mordet hela tiden och det var därför 23-åringen överklagade till HD, för att i första hand bli frikänd. I andra hand ville han få ett tidsbestämt straff.

I maj 2017 försvann Tova Moberg, och senare hittades hon mördad. Snabbt riktades misstankarna mot hennes ex-pojkvän som vid flera tillfällen ska ha slagit, varit aggressiv och hotat henne. 

Bara tre månader innan mordet hade ex-pojkvännen blivit anmäld för misshandel mot Tova Moberg. Men Tova ville inte själv vara med i utredning, så då lades den ner. 

Innan rättsfallet togs upp igen så skrev 23-åringen ett brev där han kritiserade sin advokat Bo Karlsson och skrev att han "bara är 23 år gammal och blivit dömd till livstids fängelse". Läs hela brevet här.

Här kan du läsa om den livstidsdömdes liv på Facebook innan domen föll.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela