Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ännu en polis i Västmanland misstänks för våldtäkt

Nyheter | 26/06/2018 18:44

En polis i Västmanlands län har omplacerats och utreds nu för misstänkt våldtäkt.

Tidigare under våren skrev VLT att en polisman i Västmanland greps och anhölls misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i sin bostad. Men i slutet av februari släpptes polisen och gick på fri fot, utredningen mot polisen lades ner men målsägandebiträdet till kvinnan ska ha begärt en överprövning av fallet. 

Nu har ännu en polis skäligen misstänkts för en våldtäkt mot en ung kvinna, rapporterar SVT Nyheter.   Misstankegraden skälig tillhör den lägre graden. 

Robert Wallén som är polisområdeschef i Västmanland bekräftar för SVT att polismanen plockades in på förhör efter att åklagaren tagit beslut, polisen har också omplacerats efter att anklagelserna mot honom blev kända. 

Läs även om våldtäktsmålet mot Martin Timell där Massi Fritz väljer att överklaga domen här.

Dock vill varken polisen eller åklagaren uttala sig om brottsmisstankarna och hänvisar till den sekretess som finns i förundersökningen. 

– Det är en utredning som pågår och det råder förundersökningssekretess, säger Lena Kastlund, chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren till SVT Nyheter Västmanland.

Läs också om när polisen släppte en film på misstänkt man efter våldtäkt i Malmö.