Elisabeth Massi Fritz överklagar domen mot Martin Timell
Elisabeth Massi Fritz överklagar domen mot Martin Timell. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Jeppe Gustafsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Massi Fritz överklagar domen mot Martin Timell i våldtäktsmålet

Den tidigare TV4-profilen och "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell frikändes för en våldtäkt som skulle ha ägt rum år 2008. Nu överklagas domen av advokaten Elisabeth Massi Fritz som företräder den kvinna som polisanmälde Timell.


Det var i samband med #metoo-rörelsen hösten 2017 som TV4-profilen och "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 60, polisanmäldes för en våldtäkt. 

Våldtäkten skulle ha ägt rum på en jobbfest på Timells landställe på Mjölkö i Stockholms skärgård år 2008. 

Den 8 juni frikändes Timell då bevisen inte räckte till, skriver Expressen.

Martin Timells landställe på Mjölkö. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Elisabeth Massi Fritz är målsägandebiträde för kvinnan som polisanmälde Timell, och i ett sms till Expressen så meddelar Massi Fritz nu att hon har överklagat domen. 

– Min klient vill överklaga tingsrättens dom. Även om det finns svårigheter, vilket det gör i majoriteten av våldtäktsmål, är det viktigt att hovrätten prövar målet. Det är ett mål som bygger huvudsakligen på målsägandens berättelse och flera vittnesmål, nio stycken. Alla vittnesmål går inte att vifta bort, säger Massi Fritz till Expressen.

Efter att Timell frikändes i målet så pratade Timell med sin advokat Hanna Lindblom.

– Vi pratade kanske fem minuter, han är jätteglad. "Jag är oerhört lättad" sa han, berättade Lindblom för Expressen då.

Martin Timell var lättad efter domen. Bildkälla: Stella Pictures

Här är allt som har hänt kring Martin Timell: 

14 oktober 2017: 
Lulu Carter, som jobbat med Timell på "Äntligen hemma", går till hård attack mot Timell på Instagram. Hon kallar Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftar då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp. 

20 oktober 2017
Flera av Timells tidigare kollegor vittnar om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. I en intervju med Expressen säger Timell att han ska ta hjälp av en terapeut. 

20 oktober 2017
Lulu Carter berättar om det övergrepp Timell ska ha utsatt henne för. Hon gör även klart att hon inte kommer att acceptera hans ursäkt. 

23 oktober 2017
TV4 avbryter allt samarbete med Martin Timell, som varit en av deras största profiler i flera år.

30 oktober 2017
Martin Timell polisanmäls för våldtäkt. Under en jobbfest 2008 ska Timell ha stoppat in sin hand innanför en kvinnas bikinitrosor. Kvinnan ska även ha fått högre lön för att hålla tyst om övergreppet. 

11 november 2017
Martin Timell förnekar och tillbakavisar alla anklagelser om våldtäkt.

8 juni 2018
Martin Timell frikänns för våldtäkten.

18 juni 2018
Advokat Elisabeth Massi Fritz överklagar den friande domen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.