Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så här länge kommer supervärmen att stanna

- 28/06/2018, 19:28 -

Värmen är tillbaka men hur länge kommer den egentligen att stanna? Under helgen kommer temperaturerna att sjunka men på måndag ser det ut att bli varmt igen.

Det är äntligen sommar och snart kanske du går på semester. Sol, bad och jordgubbar. Hänga med nära och kära och bara ta det lugnt och njuta. 

Efter några mindre varma dagar så är värmen nu tillbaka. Under onsdagen och torsdagen bjöds det på värme och sol och under torsdagen mättes temperaturer på upp emot 30 grader på flera ställen i landet. Dock ser fredagen inte ut att bli lika härlig, i alla fall inte i norra Sverige. 

Runt Luleå kan det bli mellan 10-15 grader och i Kiruna finns det faktiskt risk för snö. 

– Det kan nog komma snö där idag om man har lite otur. Blötsnö. Det är bara några enstaka plusgrader i Kiruna, berättar Mikael Sjöstrand, som är meteorolog på Foreca, för Aftonbladet

Till helgen kommer dock temperaturen att sjunka men redan nästa vecka så kommer det att bli varmt igen och även då i norra Sverige.

Sen kan vi vänta oss höga temperaturer som kan pausas och bli möjligen skurar och kyliga vindar. Så här säger Nitzan Cohen, som är SVT:s meteorolog, till SVT:

– Det kan bli en sommar med böljande väder där varma högtryck avlöser varandra med kortare, betydligt kallare avbrott emellan.

Så ja, det verkar bli en varm sommar den närmaste tiden och hur härligt är inte det. 

När du äter vissa läkemedel bör du undvika solen. Äter du något av dessa läkemedel?  Läs mer om vilka läkemedel det gäller här.

Du ska faktiskt inte heller dricka alkohol om du befinner dig i solen. Varför? Jo, för när du är i solen och dricker en öl, lite vin eller en drink så gör alkoholen att du tål värmen sämre. Här kan du läsa mer om det.

Hur kommer det sig att det alltid lyckas vara dåligt väder på midsommar? Här kan du läsa mer om det.