Hur blir vädret den närmaste tiden?
Så här länge kommer supervärmen att stanna - Foto: Unsplash

Så här länge kommer supervärmen att stanna

Värmen är tillbaka men hur länge kommer den egentligen att stanna? Under helgen kommer temperaturerna att sjunka men på måndag ser det ut att bli varmt igen.


Det är äntligen sommar och snart kanske du går på semester. Sol, bad och jordgubbar. Hänga med nära och kära och bara ta det lugnt och njuta. 

Efter några mindre varma dagar så är värmen nu tillbaka. Under onsdagen och torsdagen bjöds det på värme och sol och under torsdagen mättes temperaturer på upp emot 30 grader på flera ställen i landet. Dock ser fredagen inte ut att bli lika härlig, i alla fall inte i norra Sverige. 

Runt Luleå kan det bli mellan 10-15 grader och i Kiruna finns det faktiskt risk för snö. 

– Det kan nog komma snö där idag om man har lite otur. Blötsnö. Det är bara några enstaka plusgrader i Kiruna, berättar Mikael Sjöstrand, som är meteorolog på Foreca, för Aftonbladet

Till helgen kommer dock temperaturen att sjunka men redan nästa vecka så kommer det att bli varmt igen och även då i norra Sverige.

Sen kan vi vänta oss höga temperaturer som kan pausas och bli möjligen skurar och kyliga vindar. Så här säger Nitzan Cohen, som är SVT:s meteorolog, till SVT:

– Det kan bli en sommar med böljande väder där varma högtryck avlöser varandra med kortare, betydligt kallare avbrott emellan.

Så ja, det verkar bli en varm sommar den närmaste tiden och hur härligt är inte det. 

När du äter vissa läkemedel bör du undvika solen. Äter du något av dessa läkemedel?  Läs mer om vilka läkemedel det gäller här.

Du ska faktiskt inte heller dricka alkohol om du befinner dig i solen. Varför? Jo, för när du är i solen och dricker en öl, lite vin eller en drink så gör alkoholen att du tål värmen sämre. Här kan du läsa mer om det.

Hur kommer det sig att det alltid lyckas vara dåligt väder på midsommar? Här kan du läsa mer om det. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du sommaren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.