Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

14-årig pojke som försvann i Örebro har hittats välbehållen

Nyheter | 02/07/2018 08:00

Runt 21-tiden på söndagen försvann en 14-årig pojke under en promenad med sina anhöriga i Örebro. Natten till tisdagen hittades 14-åringen välbehållen drygt en mil utanför Örebro.

Det var under söndagskvällen som en 14-årig pojke försvann från sin familj och anhöriga under en promenad i Örebro. Pojken sågs senast nära slottet i centrala Örebro runt 21-tiden på kvällen.

Under natten har polisen sökt efter 14-åringen men nu ber man allmänheten om hjälp för att kunna hitta honom. 

När han försvann hade han på sig gul och vit t-shirt och beige shorts. Han har glasögon och är ungefär 175 centimeter lång. Pojken har autism och kan gå långa sträckor. Han är hemmahörande i en annan kommun, och inte i Örebro.

– Skulle man gå fram och ta kontakt med pojken kan han bli förbannad, och det har att göra med hans diagnos, säger Peter Persson, som är vakthavande befäl i region Bergslagen, till Aftonbladet. 

Runt sjutiden på måndagsmorgonen var 14-åringen fortfarande försvunnen och polisen hade inte fått in några iakttagelser under natten. 

– Han tar inte självmant kontakt med folk utan håller sig gärna undan och är van att vandra och kan gå väldigt långt. Har man sett något får man gärna höra av sig, säger Christina Hallin, som är presstalesperson på polisen, till Nyheter24.

Natten till tisdagen hittades pojken välbehållen drygt en mil utanför Örebro, skriver Aftonbladet

Förra veckan släppte polisen film och bild på en misstänkt man efter våldtäkter i Malmö. Här kan du läsa mer om det.